U Dubrovniku je deset od 25 najboljih hrvatskih hotela

Autor: Marija Crnjak , 29. siječanj 2018. u 14:26
Hotel Villa Dubrovnik/Marko Lukunić/PIXSELL

U 16. godini dodjele nagrade na popisu po raznim kategorijama i regijama našlo se 8095 hotela u 94 zemlje.

Deset od 25 najpopularnijih hrvatskih hotela prema ocjenama putnika na portalu TripAdvisor nalazi se u Dubrovniku, na prvom mjestu je Villa Dubrovnik, drugo je pripalo aparthotelu Tamaris iz Tučepa, treće rovinjskom Monte Muliniju, slijedi dubrovački Royal Princess Hotel.

Na ljestvici 25 najboljih su dva zagrebačka hotela, Hotel Esplanade na osmom a DoubleTree na 20. mjestu, jedan šibenski i jedan splitski, resort D-Marin i Cornaro. Radi se o TripAdvisorovoj godišnjoj nagradi Travelers' Choice koja se dijeli na osnovu mišljenja i ocjena gostiju zadnjih godinu dana, a nagrade se dijele u deset kategorija, od luksuznog, obiteljskog, do jeftinog odmora.

U 16. godini dodjele Travelers' Choice nagrade na popisu po raznim kategorijama i regijama našlo se 8095 hotela i pansiona u 94 zemlje u osam regija, a ključni kriteriji za ocjenjivanje su kvaliteta, usluga i vrijednost za novac. Na popisu najboljih hotela po različitim kategorijama u svijetu najviše je hotela iz Amerike (191), slijedi Španjolska sa 176 te Francuska sa 170 dobitnika.

Nijedan hrvatski hotel nije ušao u top 25 ni u jednoj kategoriji na razini cijelog svijeta. Analiza konzultantske kuće Horwath pokazala je da dobra online reputacija uz aktivno upravljanje reputacijom izravno utječu na rast prihoda hotela. Analiza je pokazala da porast TripAdvisor ocjene od 0,1 bod luksuznim hotelima donosi porast RevPAR-a od 7,1 eura, dok jednak porast ocjene upper midscale segmentu hotela donosi porast RevPAR-a od 1,6 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close