Organizacija posla od kuće
Span

U dnevni raspored lako možete uklopiti #ostanidoma webinare za veću efikasnost

U narednim tjednima obradit će teme o sigurnom radu od kuće i udaljenog pristupa korporativnim podacima, korištenju alata za postizanje osobne i produktivnosti tima.

Lucija Špiljak
19. travanj 2020. u 22:00
Mihaela Trbojević u Spanu je Solution Sales Manager, a ističe da su reakcije na teme webinara izrazito pozitivne

Rad od kuće postao je u nužnost i naša svakodnevica, a siguran i funkcionalan prostor za rad izvan korporativnog okruženja prijeko potreban standard više nego ikada prije.

Kako bi pomogli djelatnicima da ostanu produktivni i zaštićeni i tijekom rada na daljinu, stručnjaci iz zagrebačke IT tvrtke Span kreirali su serijal od četiri besplatna specijalizirana #ostanidoma webinara, koji će omogućiti svim polaznicima da zaštite svoje poslovanje i resurse te zadrže učinkovitost iz sigurnosti vlastita doma.

Dobivate i Tips&Tricks

Webinari traju 45 minuta pa se lako mogu uklopiti u poslovni i privatni raspored. Predavači su Spanovi iskusni arhitekti i konzultanti, a prijave su dostupne internetskoj stranici www.span.eu. Webinare organiziraju uz podršku Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Microsofta, svi materijali će biti na engleskom, dok će predavači prezentirati na hrvatskom jeziku. Također, osim u Hrvatskoj, Spanovi webinari održat će se i u Sloveniji, Ukrajini i Azerbajdžanu na lokalnom jeziku.

Nedavno su održali prvi webinar o platformi Microsoft Teams za timski rad na daljinu koji je pratilo više od 100 sudionika, uz dinamičan sadržaj, mnoštvo konkretnih pitanja korisnika i interaktivne rasprave. U naredna tri tjedna obradit će teme vezane uz osnove sigurnog rada od kuće i udaljenog pristupa korporativnim podacima, korištenje alata za povećanje osobne produktivnosti i produktivnosti cijelog tima.

45

minuta trajanje online seminara. Materijali su za korisnike na engleskom, ali predavači sve to prezentiraju na hrvatskom jeziku

“Koristeći tehnologiju o kojoj i govorimo u sklopu webinara je najbolji način kako pokazati njezine karakteristike i prednosti. Sudionici će nakon webinara dobiti materijale Tips & Tricks pomoću kojih će moći povećati produktivnost svojih timova u vrlo kratkom vremenu. Materijali su sažetak najvažnijih informacija koji korisnicima daju jasne i konkretne savjete koje odmah mogu početi primjenjivati”, objašnjava Mihaela Trbojević, Solution Sales Manager u Spanu.

Premda rad od doma ne ostavlja puno slobodnog vremena za usavršavanje uz balansiranje između online sastanaka, dnevnih zadataka, učenja s djecom i kuhanja, Trbojević savjetuje građanima da ako stignu izdvojiti poneki termin za edukaciju u svom dnevnom rasporedu, neka iskoriste priliku i poslušaju neke od live webinara, konferencija i događanja koji se sad održavaju online s besplatnom registracijom, a umjesto tradicionalnih konferencija s troškovima kotizacije, smještaja i puta.

“Tematika, naravno, ovisi o industriji u kojoj radite i samoj radnoj poziciji”, napominje Trbojević te naglašava da brzi napredak tehnologije iziskuje konstantno usavršavanje i edukaciju kako bismo ostali konkurentni na tržištu i mogli držati korak sa zahtjevima i normama uspješnog poslovanja.

“U trenutačnoj situaciji još je veći izazov ostati produktivan uz mnoštvo izazova koje rad od kuće nosi sa sobom. Reakcije na teme naših webinara su izrazito pozitivne jer smo sadržaj usmjerili i prilagodili savjetima i preporukama kako se u kratkom vremenu prilagoditi novonastaloj situaciji i povećati produktivnost i sigurnost kućnih ureda”, napominje naša sugovornica.

500

ljudi zapošljava Span, koji je većini njih osigurao rad od doma uz siguran pristup resursima unutar tvrtke, poput videokonferencijske opreme

Podsjeća da su online edukacije već dugo prisutne kao jedan od kanala usavršavanja u IT svijetu kao i rad od kuće, no u ovoj situaciji smatra da će se iskoristiti puni potencijal i prednosti takvog načina učenja kao što su prilagodljiv raspored, širok izbor obrazovnih programa, ujednačena kvaliteta edukacije i ušteda.

Nastavak i nakon pandemije

Inače, IT tvrtka Span osnovana je u Zagrebu prije 27 godina i trenutačno zapošljava više od 500 ljudi. Klijentima nudi usluge održavanja aplikativne i sistemske infrastrukture, implementacije rješenja baziranih na cloud tehnologijama, razvoj aplikativnih rješenja, upravljanje sigurnošću IT sustava i upravljanje softverskom imovinom.

Kao i ostale tvrtke, prilagodili su se novonastaloj situaciji pa većina zaposlenika radi od doma uz siguran pristup resursima unutar tvrtke. Osigurana im je, kaže Mihaela Trbojević, odgovarajuća videokonferencijska oprema za održavanje redovnih online sastanaka, dok je za zaposlenike koji rade u uredu osiguran siguran način rada sukladno propisanim preporukama Stožera civilne zaštite.

Kao i prije pandemije tako i nakon, Span će biti prisutan s uslugom edukacije svojih korisnika vezanom uz implementirane tehnologije i aplikacije. Nakon ovoga serijala planiraju novi s tematikom kako osigurati da aplikacije i infrastruktura rade bez poteškoća u uvjetima povećane potražnje za specifičnim servisima i uslugama.

New Report

Close