U Crotasteu hrana iz OPG-ova sa svih strana Hrvatske

Autor: Marta Duić , 20. prosinac 2020. u 22:00
Kuća hrvatske hrane daje mjesto za promociju i prodaju proizvođačima/GORAN STANZL/PIXSELL

U Crotaste se tako mogu naći slavonski kulen, dalmatinski i istarski pršut, šparoge, vina, maslinova ulja, paški sir, arancini, ribe iz Jadrana…

U strogom centru Zagreba u Cesarčevoj ulici otvorena je Kuća hrvatske hrane Crotaste, kao centar čiji je cilj osigurati malim i srednjim proizvođačima iz cijele Hrvatske mjesto za promociju i prodaju njihovih proizvoda.

Nudi ih se široka paleta, više od 200 od stotinjak OPG-ova, a prednost pri plasmanu imaju oni s oznakama europske kvalitete.

Kako objašnjava Krunoslav Dugalić, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, ovim je omogućeno svima koji su prerasli prodaju na kućnom pragu lakši plasman, a proizvode će rotirati, bit će i promocija po županijama, a sve to radi povezivanja Zelene i Plave Hrvatske.

U Crotaste se tako mogu naći slavonski kulen, dalmatinski i istarski pršut, šparoge, vina, maslinova ulja, paški sir, arancini, ribe iz Jadrana…, bilo građanima za potrošnju bilo turistima kao suvenir.

“Hrvatska poljoprivreda je ranjiva, ali polako to uspijevamo mijenjati. Ove smo godine ostvarili najveći rast u 10 godina i po produktivnosti i po prodaji, a mjerama ćemo i dalje pomagati domaćim proizvođačima. Vjerujem kako je to samo početak.

Poljoprivredno-prehrambena proizvodnja je budućnost, a projekata poput ovog bit će još više. Mala smo zemlja, a možemo se pohvaliti s čak 28 proizvoda s oznakama europske kvalitete”, poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, pozivajući građane da u ovo blagdansko doba kupuju domaće.

Komentirajte prvi

New Report

Close