U centar u Pitomači dolazit će duhan iz 26 država

Autor: Darko Bičak , 27. srpanj 2022. u 22:00
Logistički centar Hrvatskih duhana bit će središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u Poljskoj, Njemačkoj i Mađarskoj/PD

Otvaranje logističkog distributivnog centra u Pitomači pozicionira Hrvatsku još bolje na globalnoj karti duhanske industrije.

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorio je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači gdje će se zaprimati duhan iz 26 različitih zemalja i bit će središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u poljskom Augustowu, njemačkom Bayreuthu i mađarskom Pečuhu.

Kako ističu iz samog BAT-a, nakon investicije od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda u Kanfanaru, otvaranje logističkog distributivnog centra u Pitomači pozicionira Hrvatsku još bolje na globalnoj karti duhanske industrije.

Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria, istaknuo je da se Hrvatska nalazi u samom središtu transformacije BAT-a.

U skladišnom prostoru u Pitomači, na gotovo 4000 četvornih metara, upravljat će se gotovim zapakiranim duhanom, a kapacitet skladišta je 18.500 komada standardnih kutija duhana. Imad Ud-Din Muhammad, direktor Hrvatskih duhana, naglasio je da su, uz nastavak osiguravanja pune podrške u proizvodnji za oko 340 svojih proizvođača, proteklih godina nastavili s kontinuiranim povećanjem otkupne cijene, a pokrenuli su i jedan od najvećih investicijskih ciklusa u automatizaciju poljoprivrede.

Dodaje da su u protekle tri godine investirali 39,4 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close