U Cavtatu jedini kongres ruralnog turizma u Europi

Autor: Sergej Novosel Vučković , 12. travanj 2022. u 22:00
Dijana Katica, predsjednica HUTRR Klub članova Selo/Stjepan Jozepović

Posebnost je kongresa ruralnog turizma što je jedini takav u cijeloj Europi pa stoga na njemu o svojim projektima govore i eksperti iz 10 zemalja.

Dokle se došlo s digitalizacijom hrvatskih sela, je li korona kriza bila prilika za ruralni turizam ili mu je nanijela gubitke, kako se OPG-i mogu brendirati i kakav je hrvatski ruralni turizam u usporedbi s onima u drugim zemljama, neke su od tema 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, 27.-30. travnja u Cavtatu.

Na skupu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo i s podrškom obrazovnih institucija iz RH te HAZU više od 300 sudionika iz državnog sektora, TZ-ova, OPG-ova i drugih turističkih radnika, raspravljat će o ‘vrućim’ sadržajima u sektoru.

Posebnost je kongresa ruralnog turizma što je jedini takav u cijeloj Europi pa stoga na njemu o svojim projektima govore i eksperti iz 10 zemalja.

“Slogan je ove godine Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost, a glavna tema Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane pandemijom.

Održavanje omogućuje kontinuiranu razmjenu iskustava i znanja, uz povezivanje znanosti i struke. Konkurentnost turističke ponude jača se povećanom sviješću i educiranosti o ruralno turističkoj destinaciji i tako poboljšava način i razina usluge”, ističu organizatori.

Na kongresu će devetu godinu biti dodijeljene i nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, tj. Sunflower Award, u 8 kategorija. U konkurenciji je 138 projekata iz 19 županija

Komentirajte prvi

New Report

Close