U blagdansko vrijeme osam posto više turista

Autor: Marija Crnjak , 07. siječanj 2020. u 22:00
Očekivanja su premašena, kaže šef HTZ-a/G. JELAVIĆ/PIXSELL

Na Jadranu je ostvareno 405 tisuća noćenja, na kontinentu 216 tisuća.

U Hrvatskoj je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno u razdoblju od 20. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. godine ostvareno 238 tisuća dolazaka i 621 tisuća noćenja.

To u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od osam posto u dolascima i noćenjima, podaci su sustava eVisitor.

"Realizirani blagdanski turistički promet premašio je naša očekivanja, te potvrdio činjenicu kako hrvatske destinacije kvalitetno i kontinuirano rade na razvoju cjelogodišnje turističke ponude. Kreirani su atraktivni sadržaji i bogati adventski programi koji su nas u pozitivnom ozračju uveli u 2020. godinu.

Pred nama je vrlo izazovna turistička godina, ali puni smo optimizma u zadržavanje konkurentne pozicije naše zemlje na velikom međunarodnom tržištu", istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana najviše noćenja ostvareno s tržišta Hrvatske, Austrije, Slovenije, Njemačke i Italije.

Na Jadranu  je za praznike ostvareno 134 tisuće dolazaka i 405 tisuća noćenja, dok je na kontinentu zajedno s gradom Zagrebom ostvareno 104 tisuće dolazaka i 216 tisuća noćenja. Najviše noćenja bilo je u Istri te Zagrebu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close