U Berlinu nudimo i štrukle i pašticadu

Autor: Marta Duić , 19. siječanj 2020. u 21:59
Podravkine je kulinarske majstore pozdravio premijer Andrej Plenković / PD

Na sajmu koji godišnje posjeti više od 400 000 posjetitelja predstavila se i Atlantic Grupa Kao regionalni lider u segmentu proizvodnje hrane i pića.

Premijer Andrej Plenković otvorio je Zeleni tjedan u Berlinu, vodeću desetodnevnu međunarodnu poljoprivrednu manifestaciju, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner upravo Hrvatska. Hrvatsku će u hali 10.2 zemlje partner tijekom sajma predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Posjetitelji sajma imat će priliku uživati u hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica koje će za njih pripremati hrvatski kuhari u nacionalnom hrvatskom restoranu na berlinskoj adresi. Naime, Podravka sudjeluje i kao promotor hrvatske kuhinje organizacijom nacionalnog restorana s ponudom tradicionalnih jela iz svih regija poput čobanca, pašticade, štrukli… Na domjenku u povodu otvorenja sajma u četvrtak pripremljeno je 4000 porcija jela te 12 000 kolača i to isključivo od hrvatskih namirnica – 2500 kilograma mesa i 1000 kilograma ribe. Na sajmu koji godišnje posjeti više od 400 000 posjetitelja predstavila se i Atlantic Grupa Kao regionalni lider u segmentu proizvodnje hrane i pića.

Komentirajte prvi

New Report

Close