Tvorac pametnih klupa najavljuje: “Prodat ću tvrtku i idem u mirovinu”

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2019. u 08:57
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Treba li uopće spominjati da je vrijednost njegove tvrtke procijenjena na 100 milijuna kuna?

Kad je prije tjedan dana ugledni Forbes mladog solinskog poduzetnika Ivana Mrvoša uvrstio u listu 30 osoba mlađih od 30 godina na koje treba obratiti pozornost, rijetko tko je shvatio koliko je to velik uspjeh.

Ivan ima samo 23 godine i već vodi uspješnu tvrtku koja zapošljava tridesetak ljudi, a u ovoj godini planira ih zaposliti još. Njegova tvrtka Include proizvodi pametne klupe Steora i prodaje ih u više od 40 zemalja svijeta, a na tržište su izbacili još jednu pametnu klupu Monna, koja je već pronašla svoje kupce.

U samo prvih mjesec dana ove godine prodali su proizvoda u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna, a prema svemu sudeći, i sljedeći mjeseci bit će jednako uspješni. Treba li uopće spominjati da je vrijednost njegove tvrtke procijenjena na 100 milijuna kuna?

No Ivan ne sjedi i uživa, već radi. Kako sam priznaje, njegov radni dan traje po 12 sati. Stoga ne iznenađuje njegova najava da će prodati tvrtku i otići u mirovinu.

S 30 godina ću završiti sve poslovne aktivnosti… Znači, čeka me još šest i pol godina i onda – mirovina, otkrio je za Slobodnu Dalmaciju.

Nije loš plan, samo da izdrži još tih šest i pol godina.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Po izvjestaju iz 2017. godine ima za tu poslovnu godinu gubitak od 1.4 milijuna kuna, od cega 4.6 milijuna kuna materijalnih troskova na 6 milijuna prihoda. Ako netko ima broj od covjeka koji je procijenio firmu neka proslijedi za slucaj ako budem prodavao firmu da znam koga treba angazirati.

Čovjek proda robe i usluga u mjesečnoj vrijednosti od 1,1 mio. kn, na godišnjoj je to 13,2 mio. kn. Treba najprije znati, kolika je brutto i netto dobit, a ne promet. Jer onaj, tko investira 100 mio. kn, želi najmanje godišnje zaraditi 5%. Znači, bar 5 mio. kn. Što je iz ovog prometa nemoguća misija.

Koja prevara d.o.o. :-)))…san o brzom bogaćenju je tu…
Dok ekipa upumpava lovu za investicije firma raste, a kada
stane upumpavanje ode sve u pikslu marmelade…

New Report

Close