Turistu iz Berlina prisjeo boravak u na hrvatskoj obali: ‘Kakva pljačka’

Autor: Poslovni.hr , 08. listopad 2021. u 13:56
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

“Sat vremena parkinga je 5,5, eura, ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 eura”, ironično je rekao i dodao da se suludo visoke cijene nastavljaju i u drugim uslugama, posebno u restoranima i kafićima.

Jackthebackpacker, Tiktoker iz Berlina doputovao je u Hrvatsku, u Dubrovnik, ali nije baš oduševljen kao mnogi drugi turisti. Snimio je video i objasnio što ga je razočaralo u našem gradu na obali.

Odmah na početku naglasio je kako misli da je ovo jedan od onih gradova koji samo želi izvući zadnji novčić iz džepa turista.

“Sat vremena parkinga je 5,5, eura, ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 eura”, ironično je rekao i dodao da se suludo visoke cijene nastavljaju i u drugim uslugama, posebno u restoranima i kafićima, piše Večernji list.

“Porcija prženih krumpirića je 5,5 eura, hamburger 11, što i nije toliko strašno, ali onda opet Coca Cola 5,3 eura? Kakva pljačka.”

Požalio se i na gužvu u gradu koja je nepodnošljiva i zbog koje se ne može obići sve što jedan turist želi vidjeti.

“Ovo je još jedna velika prijevara – ako želite šetati poznatim zidinama, morate platiti čak 26 eura! Imaju i selfie muzej u kojem se možete slikati… Tko bi to htio?” Za kraj je rekao kako mu se sviđaju cijene fast food restorana i supermarketa jer su jedine realne – sendvič je platio 3 eura.  “Ne želim biti previše negativan, ima lijepih stvari ovdje, ali ima i boljih destinacija. Suludo skupo!”

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa i u Zagrebu je Coca Cola 30kn i više po hotelskim cijenama i u jačim restoranima. Ovo su cijene prilagođene za Dubrovnik, koji je svjetska destinacija. U Singapuru bi tip sigurno prošao jeftinije. I u Monte Carlu… Za Dubai čujem da je ludo jeftin.

javio se jedan koji nije zadovoljan i poslovni mu odmah pokloni stranicu !

ja sam na zadnjem putovanju platio 1 sat parking 10 e, hambi 13 e, krumpire nisam jeo ali je porcija bila 7 e, a hotel nije imao svoj parking a garazu do hotela sam platio 35 e od 10 navecer do 9 ujutro !

colu ne pijem a piva je bila izmedju 7-10 e

New Report

Close