Domaće kompanije koje se sve češće nalaze u samom vrhu svjetskih popisa dobitnika elitnih priznanja

Autor: Marija Crnjak , 17. prosinac 2017. u 08:00
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Iako je u posljednjih 10 godina broj raznih nagrada u turizmu značajno porastao, zahvaljujući razvoju interneta i mobilnih komunikacija, one su i dalje važan alat za uspješnu promociju hotela i njihovih usluga.

 Hoteli se pritom najviše ponose nagradama koje im se dodjeljuju na temelju ocjena samih gostiju, zahvaljujući i razvoju specijaliziranih časopisa ili portala poput TripAdvisora, čije su nagrade i certifikati cilj svakog hotelijera. Kad su kampovi u pitanju, na ovom tržištu najcjenjenije su nagrade i ocjene popularnog njemačkog autokluba ADAC.

Među vodećim dobitnicima nagrada za kvalitetu porečka je Valamar Riviera, koja zahvaljujući i velikom broju hotela s 4* i 5* godišnje prima više od stotinu priznanja i certifikata. O značaju brojnih nagrada Valamar Riviere ispričala nam je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove.

“Hoteli i ljetovališta te kamping ljetovališta Valamar Riviere posluju prema najvišim standardima kvalitete usluge i smještaja. To svakodnevno prepoznaju naši gosti koji na priznatim svjetskim portalima Valamarovim objektima redovno dodjeljuju visoke ocjene, kao i struka, odnosno domaće i međunarodne organizacije u industriji putovanja, koje brojnim nagradama i certifikatima kompaniju, njezine objekte i zaposlenike svrstavaju u sam vrh hrvatskog turizma”, kaže .

Lider branše

U 2017. čak 18 Valamarovih objekata nositelji su certifikata izvrsnosti prema izboru korisnika TripAdvisora. Valamar svake godine osvaja i najprestižnije turističke nagrade, hvale se u kompaniji.

Nagradu World Travel Awards u 2017. osvojila su čak tri Valamarova objekta u četiri kategorije, Valamar Girandella Resort 4/5*, Valamar Riviera 4* te Valamar Lacroma Dubrovnik 4*. Nagradu Luxury Hotel Award, koja se dodjeljuje najboljim hotelima na svijetu dobili su Valamar Dubrovnik President 5*, nositelj nagrade Luxury Beach Hotel, Valamar Isabella Island Resort 4/5* osvojio je nagradu Luxury Island Resort, a na razini cijele grupacije, Valamar Hotels & Resorts dobitnik je nagrade u kategoriji Best Hotel Group u 2016. u Južnoj Europi.

I Valamarova kamping ljetovališta redovno osvajaju prestižne nagrade vodećih europskih autoklubova, čiji inspektori obilaze oko 2000 kampova diljem Europe. Među brojnim u 2017. ističu ADAC SUPER Platz 2017, titulu koju su dobili Camping Resort Lanterna 4* i Camping Resort Krk 5*. Tu je nagrada ANWB TOP 2017 koju su dobili Camping Resort Lanterna 4*, Naturist Camping Solaris 3* i Camping Resort Krk 5*, a Leading Campings of Europe, renomirani popis najboljih europskih kampova uključio je Camping Resort Lanterna 4* i Camping Resort Krk 5*. Čak 18 Valamarovih hotela nositelji su Travelife Gold Award, međunarodnog priznanja održivosti u turizmu.

“Ponosni smo na naše brojne nagrade i certifikate koja su nam kao kompaniji koja je lider u odmorišnom turizmu priznanje da poslujemo prema najvišim standardima te motivacija da i dalje radimo na unaprjeđenju naših proizvoda i izvrsnosti usluge. Uz vrijedne nagrade struke, posebno su nam značajna  priznanja naših gostiju koji nas nagrađuju visokim ocjenama na brojnim portalima za putovanja kao i u našim objektima.  Jako velika zasluga za  ovaj uspjeh pripada našim zaposlenicima koji su ključni za zadovoljstvo naših gostiju te čak 93% gostiju naše zaposlenike ocjenjuje ocjenama ‘odlični’ i ‘nevjerojatni’”, ističe Ivana Budin Arhanić.

U posljednje dvije godine hoteli i vile u okviru Lošinj Hotels&Villas dobitnici su više od 20 domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnih priznanja. Ističu certifikate izvrsnosti Europske spa asocijacije za kvalitete wellness i spa programa hotela Bellevue i Aurora, nagradu Metting Star hotela Bellevue za najbolji kongresni resort, posebnu nagradu žirija u kategoriji Innovative Spa&Health Resort Destination, međunarodnu nagradu Darc Awards za projekt morske rasvjete uvale Čikat, te Brand Leader Award 2016 za izuzetan doprinos turističkom tržištu.

“Posebno mjesto zauzimaju i TripAdvisorovi certifikati izvrsnosti. Njegovi dobitnici od 2013. do danas su Vitality Hotel Punta i Family Hotel Vespera. Certfikat je 2017. ponovno dodijeljen i Hotelu Aurora, nakon što je bio nositelj certifikata četiri godine zaredom od 2012. do 2015., dok su se zbog visokokvalitetne usluge prema recenzijama gostiju među dobitnicima TripAdvisorovog Certifikata izvrsnosti za 2017. našli i hotel Bellevue, Boutique Hotel Alhambra te restoran Lanterna Grill”, ističu u kompaniji. U Jadranki ističu da nagrade mogu biti izvrsna potpora u komunikaciji s tržištem, a zadaća je onda i pružiti vrhunsku uslugu

Ulaganja su se isplatila

“Priznanja koja dolaze ne samo od strane struke, već i od samih gostiju, i najbolja su potvrda sustavnog ulaganja Grupe Jadranka u razvoj i daljnje unaprjeđenje postojeće 4* i 5* ponude. Tu gosti prepoznaju rad, neprestan trud i zalaganje naših zaposlenika, što nas posebno veseli. Zbog gostiju se trudimo biti bolji te svakodnevno ulagati velike napore kako bi njihov boravak na Lošinju učinili što ugodnijim. Oni su to do sada znali prepoznati i nagraditi nas, a svaki nas put iznova nagrađuju svojim povratkom u naše hotele i vile”, izjavio je Goran Filipović, član Uprave Grupe Jadranka.

Nizu pristiglih nagrada žele pridodati i World Luxury Hotel Awards 2016. u kategorijama najboljeg luksuznog hotela za medeni mjesec, čiji je nositelj hotel Bellevue, te najboljeg luksuznog boutique hotela kojim je nagrađen Boutique Hotel Alhambra, prestižne Wellness Travel Award – Spafinder Wellness 365™, te dvostruku godišnju nagradu „TripAdvisor Travellers’ Choice awards for Hotels”. “Da hoteli i vile LH&V-a doista nude odmor kreiran po mjeri gosta potvrdili su upravo oni sami kada su hotel Bellevue ocijenili najboljim hrvatskim hotelom te najboljim luksuznim hotelom u Hrvatskoj na TripAdvisoru nakon samo dvije sezone od njegova otvorenja. Tu je, dakako, i najnovije u nizu priznanja, Bijela zastava koja je dodijeljena Boutique Hotelu Alhambra zbog izuzetno visokih standarda zaštite prirodnog bogatstva mora, morskoga dna i plaža u lošinjskoj uvali Čikat, pojašnjavaju u Jadranki. Hotel Bellevue ušao je u uži izbor za Condé Nast Johansens nagradu za izvrsnost u kategoriji Best Destination Spa, čiji ulazak među tri finalista predstavlja potvrdu da ovaj prvi lošinjski 5* hotel doista pripada među svjetsku hotelsku elitu.

I Plavoj Laguni izuzetno su važna priznanja TripAdvisora. Inače, ovo je sedma godina dodjele certifikata izvrsnosti koji se dodjeljuje putem broja, kvalitete i učestalosti putnika koji na TripAdvisoru tijekom godine dana ostavljaju svoje komentare.

Riječ je o objektima koji konstantno zaslužuju odlične osvrte na TripAdvisoru. Među dobitnicima certifikata izvrsnosti za ovu godinu nalazi se šest hotela Lagune Poreč te dva kampa, All Inclusive Hotel Laguna Albatros, Apartmani, Studio apartmani i Vile Laguna Bellevue, Hotel Laguna Materada, Hotel Laguna Mediteran, Hotel Laguna Parentium, Hotel Laguna Molindrio te kampovi Bijela Uvala i naturist Kamp Ulika.

“Kao priznanje za naše visoke standardne i kvalitetnu uslugu, osvojili smo mnoštvo nagrada i priznanja, čime se Laguna Poreč pozicionira kao vrhunska turistička destinacija Istre i Hrvatske. To nam daje dodatan poticaj u radu, posebice s obzirom da se odluka o izvrsnosti temelji na ocjenama drugih gostiju koji su odsjedali u našim objektima. Trudimo se da se svaki gost kod nas osjeća ugodno i dobrodošlo, a da im smještajem i sadržajima koje nudimo omogućimo poseban boravak u našem objektu, bilo to hotel, kamp ili neka druga vrsta smještaja”, naglašavaju iz uprave Lagune Poreč.

U Istraturistu Umag tri su objekta ponijela ove godine prestižno priznanje gostiju – Hotel Sol Umag, Apartmani Sol Stella  te CampingIN Park Umag Mobile Homes. Sol Umag ove je godine uveo novost tehe postao prvi hotel u Istri sa certifikatom halal kvalitete (paket oznaka A).

“Osim TripAdvisorovih nagrada Traveller’s Choice i Certificate of Excellence važne su nam nagrade/priznanja za kampove. S obzirom na ključna tržišta ističemo one od ADAC-a i ANWB-a, koje su ujedno i njihova ‘oznaka kvalitete’. Radi se o priznanju u kategoriji ADAC Best Camping, koja zamjenjuje bivše ADAC Superplatz i ANWB Euro-Top oznake za izvrsnost u kvaliteti, što je i ove godine dobio CampingIN Park Umag, te se ponovo pridružio elitnom društvu najboljih europskih kampova s oznakom ADAC Best Camping”, pojašnjavaju u Laguni Poreč. Za razliku od hotela na moru, gradskim hotelima važne su nagrade za kongresnu ponudu koja čini značajniji udjel u prihodima. Hoteli iz grupacije HUP Zagreb redovito osvajaju nagrade, primarno iz dva područja, za najbolji hotel u datoj godini i regiji ili na najbolju kongresnu ponudu.

“Istaknuli bismo nagradu Turistička prizma iz Beograda, koju je za 2017. osvojio naš Sheraton Dubrovnik za najbolji hotel u Adria regiji i najbolji kongresni hotel, te SEEBTM nagradu iz 2016. za najbolji obalni kongresni hotel u Adria regiji. Tu je i uvrštenje hotela u vrh najboljih i najluksuznijih prema Tripadvisoru. Sheraton Dubrovnik Riviera uvršten je u 1% najboljih luksuznih hotela u Hrvatskoj, prema Tripadvisoru. Proglašen je kao najbolji luksuzni hotel u 2017. prema Luxury Travel Guideu i dobitnik je zlatne nagrade Hotels.coma. Sheraton Dubrovnik je još 2015., nakon otvorenja, prema internoj klasifikaciji grupacije Starwood hotels & Resorts (sada Marriott International Inc.), proglašen najboljim Sheratonom u Europi”, kažu u upravi HUP-a Zagreb. Njihov hotel Mlini, koji posluje u sklopu Dubrovnik Riviera Hotela, je među top 10 hotela na Mediteranu, prema vodiču Telegraph Expert Travel.

Kad je u pitanju zagrebački portfelj HUP Zagreb, The Westin Zagreb hotel je u top 10 kongresnih hotela prema istraživanju “mystery gosta” za 2016. u istočnoj Europi. Tajni su gosti evaluirali 40 hotela u istočnoj Europi, te je The Westin Zagreb osvojio “Meeting star” nagradu za 2016., ušavši u vrh kongresnih gradskih hotela regije.

“Nagrade su prije svega potvrda naše kvalitete, rada i zalaganja te snažan čimbenik dodatne motivacije naših zaposlenika. One su i svojevrstan prodajni i promocijski alat i doprinose dodatnoj promociji hotela, pri čemu upravo nagrada, nastavno na sve ostale segmente ponude, čini prevagu pri daljnjim pregovorima”, kažu u upravi HUP-u Zagreb.

Biser glavnog grada

Nagradama se ponosi i jedan od najmlađih zagrebačkih hotela i prvi iz Hilton grupacije u gradu. Doubletree by Hilton proljetos je istaknuo dvije jako važne nagrade, prva je pristigla iz same grupacije Hilton koja ga je proglasila najboljim u regiji Europa, Bliski Istok i Afrika, te jednom od 10 najboljih, između 500 hotela DoubleTree, u cijelom svijetu u 2016.godini.

“Biti jedan od 10 u svijetu i uzor kolegama u Hiltonu, u EMEA regiji, za nas je velika pohvala. To priznanje samo potvrđuje našu filozofiju da natjecanje u utrci za najboljeg u pružanju usluga prema našim gostima, uvijek bude nagrađeno, kako od strane Hilton korporacije, tako i što je najvažnije, od strane naših gostiju,” istaknula je direktorica hotela Josipa Jutt Ferlan.

Kasnije ovog proljeća uslijedila je još jedna važna nagrada, Hotels.coma temeljena na recenzijama 
gostiju. Među pobjednicima programa “Loved by Guests Awards 2017”, nalazi se tek 13 hotela iz Hrvatske, a među njima je DoubleTree by Hilton Zagreb.     

Komentirajte prvi

New Report

Close