Turističke udruge zajedno se bore za daljnje snižavanje poreza

Autor: Marija Crnjak , 06. veljača 2013. u 15:23
Boris Žgomba (Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL)

Predsjednici pet vodećih strukovnih udruga u turizmu Hrvatske potpisali su danas u hotelu Sheraton Zagreb pismo namjere o udruživanju.

Predsjednici pet vodećih strukovnih udruga u turizmu Hrvatske potpisali su danas u hotelu Sheraton Zagreb pismo namjere o udruživanju, s ciljem zajedničkog istupanja prema Vladi te unapređivanju poslovanja unutar svih turističkih subjekata koji djeluju na hrvatskom tržištu.

Pismo namjere potpisali su Kristian Šustar, predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, Boris Žgomba za Udrugu hrvatskih putničkih agencija,  Tihomir Nikolaš u ime Kamping udruženje Hrvatske, Šime Klarić za Nacionalnu udrugu obiteljskih i malih hotela te Marijan Polanšek za Hrvatski ferijalni i hostelski savez. Glavni ciljevi novog udruženja su postati opći glas turističkog gospodarstva prema političkom i poslovnom okruženju, djelovati kao ozbiljan, profesionalan i uvjerljiv partner Vladi i  drugim institucijama na projektima vezanim uz turizam te  stvoriti poticajno okruženje za internu preobrazbu i jaču profesionalizaciju svih subjekata hrvatskog turizma.

Također, udruge će nastojati da turizam bude adekvatno zastupljen u tripartitnim tijelima na nacionalnoj razini (GSV), što će se dogovoriti s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Udruge se zalažu za usklađivanje fiskalnog sustava u turizmu s onima u konkurentskim zemljama, uklanjanje barijera i uspostava sustava poticaja za turističke investicije i razvoj novih proizvoda te modernizaciju upravljanja i rada turističkih poduzeća i  cijelog sustava u skladu s međunarodnim standardima.

Komentirajte prvi

New Report

Close