Turisti će odmah znati imaju li Covid zahvaljujući antigen testiranju

Autor: Marta Duić , 13. travanj 2021. u 22:00
Bol prvo otočko mjesto u županiji koje je osiguralo uslugu kojom gostima žele što sigurniji boravak/TZ Bol

Zahvaljujući tom potezu posjetitelji će brzo imati podatke radi li se o Covid-19 ili nekoj drugoj respiratornoj infekciji.

Turistička zajednica Bola na otoku Braču u suradnji s ordinacijom opće medicine dr. Markice Tomića dogovorila je od utorka 13. travnja, provođenje antigenskih testova kako bi omogućili svojim gostima što ugodniji i sigurniji boravak u Bolu.

Zahvaljujući tom potezu posjetitelji će brzo imati podatke radi li se o Covid-19 ili nekoj drugoj respiratornoj infekciji. Bol je ujedno i prvo otočko mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je osiguralo uslugu antigenskog testiranja, što je pokazatelj odgovornosti ovog mjesta te ozbiljnih priprema za predstojeću sezonu.

Tijekom travnja planiraju provesti i cijepljenje većine turističkih djelatnika, a do kraja svibnja očekuje se procijepljenost lokalnog stanovništva od 50%. Zračna luka Brač ima zasad najavljene letove iz Ljubljane, Düsseldorfa, Zagreba, Beča i Linza, početak prometa očekuje se u drugoj polovini svibnja.

Krajem travnja planira se otvaranje i prvih hotela, u kojima će gostima biti dostupne maske za lice, a budući da je sve veći interes za programe na otvorenom, u TZ-u su osmislili šetačke i biciklističke staze temeljene na lokalnim legendama.

Plaža Zlatni rat jedna je od rijetkih koja, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2500 kupača te je najavljeno da će se redovito dezinficirati ležaljke, a kupači će imati na raspolaganju dezinfekcijska sredstva te razmak od 2 m između ležaljki.

Inače, proteklog vikenda turisti su se mogli testirati (PCR ili antigen test) i u Zagrebu, što je iskoristilo 20-ak stranaca koji su ostvarili barem jedno noćenje u gradu. Cijena testiranja im je 50% niža od standardne.

Komentirajte prvi

New Report

Close