Turci drugi put u 10 dana zaustavili natječaj vrijedan 300 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2021. u 10:43
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Turska tvrtke Tenta Yapi Insaat iz Ankare ponovno je zaustavila natječaj za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti Zagreb-Sisak, vrijedan 300 milijuna kuna bez PDV-a.

Turci su tako u 10 dana već drugi put uložili žalbu na izmjenu dokumentacija na tom natječaju. Prvu žalbu Tenta Yapi je podnio 21. lipnja, dva dana prije roka za slanje ponuda – 23. lipnja. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) ekspresno je odbacila tu žalbu, isti dan, ali je HAC ipak morao raditi izmjenu objave za europski oglasnik i rok za otvaranje ponuda pomaknuti za desetak dana. A to je trebalo biti danas, 2. srpnja, piše Večernji list.

DKOM je prvu tursku žalbu na ovom natječaju proglasio nedopuštenom i stoga je odbačena. A Turci su se žalili na izmjene dokumentacije koje se odnose na novi rok za podnošenje ponuda, koji je određen nakon što je Trace Group iz Bugarske uložio žalbu na natječaj i tako ga zaustavio do rješenja DKOM-a. Komisija je rješenjem od 7. lipnja odbacila žalbu Bugara koja je bila podnesena 28. svibnja. HAC je zatim kao novi rok za dostavu ponuda odredio 23. lipnja, no Turci su se žalili da tim novim rokom nisu imali dovoljno vremena da izvade jamstvo, iako je natječaj za gradnju dionice Lekenik – čvor Sisak objavljen još 8. ožujka. Kako doznajemo, i u novoj žalbi Tetna Yapi navodi iste argumente kao i u prvoj. Upućeni smatraju da će DKOM odbiti i ovu žalbu kao neosnovanu. Ako DKOM odbaci već danas novu Tursku žalbu, HAC će ipak opet morati pomaknuti rok za podnošenje ponuda za 10-ak dana, piše Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close