TUI sa znatno većim prihodom na kraju 2023.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2024. u 20:00
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Uprava ističe veći obujam poslovanja nego u istom razdoblju 2022. godine i više prosječne cijene, posebno u segmentu zračnih putovanja

Njemački turoperator TUI izvijestio je u utorak o skoku prihoda na kraju 2023. godine zahvaljujući snažnijoj potražnji za putovanjima i podignutim cijenama.

Prihod grupe poskočio je u razdoblju od listopada do prosinca za 15 posto, na 4,3 milijarde eura. Uprava ističe veći obujam poslovanja nego u istom razdoblju 2022. godine i više prosječne cijene, posebno u segmentu zračnih putovanja.

U takvim je uvjetima TUI smanjio neto gubitak u prvom tromjesečju fiskalne godine na 83,5 milijuna eura. U istom razdoblju prethodne godine iznosio je 231,8 milijuna eura.

Rezultati pokazuju i dobit prije poreza i kamata od 200 milijuna eura, nakon 185,7 milijuna gubitka prije poreza i kamata na početku fiskalne 2023.

Rezervacije za ljeto “i dalje obećavaju”, ističu u kompaniji, navodeći da je prodana trećina programa, otprilike kao i u 2023.

TUI bilježi snažniju potražnju nego u istom prošlogodišnjem razdoblju na svim ključnim odredištima, a najpopularnije su ponovo Španjolska, Grčka i Turska, navode.

Dodaju da prate situaciju na Bliskom istoku i oko Arapskog poluotoka i da zadržavaju pravo na “prilagodbu kapaciteta od istočnog do zapadnog Mediterana u slučaju daljnje eskalacije sukoba u regiiji koji značajno i kroz dulje razdoblje utječe na potražnju”.

U cijeloj poslovnoj godini koja završava u rujnu grupa i dalje očekuje rast prihoda za najmanje 10 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close