Tržište brzo prepoznalo vrijednost franšiznoga koncepta škole brzog učenja

Autor: Darko Bičak , 03. lipanj 2020. u 22:00
Vlasnici škole Hrvoje i Helena Tkalčić/MARIN TIRONI/PIXSELL

Gorička ustanova model iz Europe proširila u 17 gradova Hrvatske.

Franšize su danas nezamjenjivi način poslovanja, a posebno se razvijaju u krizama, poput aktualne korone, kada veliki broj ljudi ostaje bez posla i traži alternativne načine za razvoj svoje karijere.

Često je to samozapošljavanje, a tu je ulazak u poduzetništvo kupnjom franšize nezamjenjiv.

Kako pojašnjava Ljiljana Kukec, predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, razlog tome je što se oko uspjeha istog poslovnog pothvata brinu dva poduzetnika – davatelj franšize osigurava prijenos znanja i iskustva putem obuke i zato što osigurava mentoriranje kupcu franšize u tijeku njegova poslovanja, što ima direktan utjecaj na održivost projekta.

Franšizni poslovni sektor je vrlo jak. Više od 50% cjelokupne maloprodaje je u franšizama, a u svijetu postoji više od 24.500 franšiznih brendova koji posluju na više od 1,1 milijun prodajnih mjesta koja ukupno zapošljavaju više od 18 milijuna ljudi.

Ono što je vrlo interesantno jest da je u franšiznom sektoru poslovanja zastupljeno više od 300 raznih djelatnosti. Često se smatra da je franšiza povezana samo sa sektorom ugostiteljstva koji je zastupljen s udjelom od čak 56%.

No, u zadnje vrijeme svjedoci smo kako i neki drugi sektori poslovanja jačaju većom stopom od ugostiteljstva. Tu vrlo značajnu ulogu imaju franšize edukacije i poslovnih usluga te internetske franšize. Jedna od vrlo ozbiljnih i kvalitetnih te brzo rastućih franšiza u segmentu obrazovanja, u našoj regiji, je i ona Škole brzog čitanja i mudrog učenja.

Upravo je toj velikogoričkoj ustanovi jučer uručen Certifikat europske franšizne kvalitete. Kako pojašnjavaju osnivači i vlasnici ove škole u Hrvatskoj, Helena i Hrvoje Tkalčić, priznanje im je dodijeljeno nakon opsežnog procesa verifikacije svih poslovnih procesa i procedura.

“Škola je međunarodni obrazovni sustav baziran na funkcionalnom učenju prisutan u šest država i realiziran u suradnji s njemačkom tvrtkom DOOR Training&Consulting GmbH. Namijenjena je djeci školskog uzrasta, studentima kao i odraslima, a u Hrvatskoj je prisutna u 17 gradova”, kažu nam Tkalčići.

Vrijednost ovog projekta ističe i Ljiljana Kukec. “Škola brzog čitanja i mudrog učenja je vrlo zanimljiv franšizni koncept koji je tržište vrlo brzo prepoznalo. Rezultati kod krajnjih korisnika su odlični, ali i financijski rezultati poduzetnika koji su dali povjerenje ovom poslovnom modelu i kupili franšizu.

Franšiza je testirana na našem tržištu, ali i na tržištu cijele regije. Svakako je za preporučiti kao odlična poslovna investicija, ali i kao odlična edukacijska metoda za funkcionalno učenje ne samo za našu djecu već i za odrasle”, navodi Kukec.

Komentirajte prvi

New Report

Close