Tri nove smrti u Hrvatskoj, 56 novooboljelih, zaražena četveromjesečna beba

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2020. u 13:58
Foto: Darko Tomas/POOL/CROPIX

Bitku s infekcijom COVID-19 izgubilo je 15 osoba. Riječ je ili o starijim osobama ili kroničnim bolesnicima. Ozdravilo je 125 ljudi.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata od Covida-19 oboljelo još 56 osoba, to čini ukupno 1182 zaraženih koronavirusom. Učinjeno je 10847 testiranja, 10,9 posto su pozitivni. Od jučer su preminula još tri bolesnika, potvrdio je Beroš.

Na respiratoru je 39 osoba, oporavljenih je 125.

“Naša epidemiološka linija je i dalje linearna, održimo je tako i držimo se mjera”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“U Nuštru je zaraženo dijete staro četiri mjeseca, zarazilo se od majke, oboje su stabilno”, rekao je i dodao kako je najviše zaraženih u dobi od 50 do 60 godina.

Stožer je izvijestio i o postupku koji je proveden vezano za povratak brojnih hrvatskih građana iz inozemstva. Krunoslav Capak je rekao kako su jučer uzeli brisevi svima koji su sletjeli te kako su svi negativni.

“Isto će se ponoviti i večeras za sve koji dolaze autobusima i katamaranom”, rekao je i dodao da ako itko ima simptome odmah ide u bolnicu, a ako su zdravi uzima se bris i ide se u samoizolaciju.

Podsjetimo, u Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa na tom području, a osječki stožer civilne zaštite izvijestio je da imaju još jednu preminulu osobu. Preminula je i prva žrtva infekcije Covid-19 na području Dubrovnika.To znači da je u Hrvatskoj od početka epidemije umrlo 15 ljudi zaraženih koronavirusom.

Iz Nacionalnog stožera jučer su opetovane poruke da su iduća dva do tri tjedna ključna za borbu protiv epidemije.

Nove podatke o situaciji donosi Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Gotovi svi umrli od Corone u Hr su živjeli nadprosjecno dugo. Prosjecni zivitni vijek u Hr je 78 godina.

New Report

Close