Tri hrvatske plaže zasjale na listi 40 najboljih u Europi

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2022. u 09:03
Foto: Igor Soban/PIXSELLL

Guardian je opisao i kak do plaža doći te kakva je ugostiteljska ponuda na njima

Putopisci britanskog The Guardiana birali su najljepše europske plaže, a među njih 40 našle su se i tri iz Hrvatske.  Među tri najljepše hrvatske plaže u Guardianovom izboru našle su se Krivica na Lošinju, Divna na Pelješcu i Mlini na paklenim otocima kod Hvara, javlja Dubrovački.

Možda upravo činjenica da morate pješačiti 30 minuta stjenovitom stazom i opet toliko nazad, do Krivice, ovu šljunčanu plažu čini tako posebnom. No nagrada je bistro, duboko more predivne tirkizne boje. Nalazi se u zaštićenoj uvali okruženoj borovima, a jedino društvo joj čine usidrene jedrilice, piše The Guardian, koji Lošinj opisuje kao dugi otok neobičnog oblika, koji se nalazi u Kvarnerskom zaljevu i jedno od najmirisnijih hrvatskih mjesta s nevjerojatnom obiljem samoniklog bilja.

Plaža Divna na Pelješcu doista opravdava svoje ime. Ova šljunčano-pješčana plaža nalazi se na sjevernoj obali Pelješca, 10-ak km od Trpnja. Iako nema mnogo mjesta za uživanje u hladovini, Divna privlači kristalno čistim morem, a morski život između plaže i malenog otočića okrenutog prema zaljevu oduševit će sve koji volje ronjenje. U kafiću na plaži prodaje se piće i osnovna hrana, a iza plaže nalazi se mali kamp.

Oni koji posjećuju Hvar i žele promjenu krajolika neka se taxi brodom odvezu do uvale Mlini na Paklenom otoku Marinkovcu, savjetuje The Guardian. Ova šljunčana plaža s neodoljivim mirisom borova, osvaja nevjerojatno bistrim morem plavo-zelene boje, a u ponudi ima restoran kao i ležaljke za sve željne malo komfora.

Komentirajte prvi

New Report

Close