Tri grada iz regije našla se na listi najljepših gradova Europe, jedan je i domaći biser turizma

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2024. u 13:16
Foto: Unsplash

“Conde Nast Traveler” je napravio listu gradova koji nisu na turističkim mapama europskih putnika.

“Conde Nast TravelerConde Nast Traveler” je napravio listu gradova koji nisu na turističkim mapama europskih putnika, i potrudio se da svojim čitateljima predstavi te destinacije, piše B92.

Od gradova iz naše regije, na listi su Kopar, Opatija i Mostar, tri grada iz tri različite energije, s nevjerojatnim ljepotama, mjesta koja svakog putnika dočekuju na poseban način.

Kopar

Kopar je šarmantni biser smješten u slovenskom dijelu Istre, grad koji spaja venecijansku povijest, zadivljujuće obale i ukusnu kuhinju. Stari grad ima ulice u obliku labirinta u kojim možete vidjeti bogatu povijest ovog nekada uspješnog lučkog grada, kao i crkve i šarmantne trgove.

Grad je i danas važna luka u regiji, jer je blizu Trsta i označava ulaznu točku u srednju i istočnu Europu. Kopar je savršena baza za istraživanje obale i njegovih vinograda, maslinjaka i srednjovjekovnih sela na brežuljcima.

Opatija

Iako se danas često zanemaruje u korist gradova poput Dubrovnika ili Splita, upravo je Opatija na sjeveru kolijevka turizma u Hrvatskoj, poznata i kao “Beč na moru” zbog svoje Belle Epoque arhitekture. Opatijska rivijera, pojas smješten između šumovitih obronaka planina i stjenovite obale Kvarnerskog zaljeva, nekada je bio najposjećenije ljetovalište stare elite.

Kvarnerski zaljev je utočište zdravlja i wellnessa zbog jedinstvene mikroklime koja nudi idealne uvjete za terapeutska i regenerativna putovanja, pa Opatija turiste privlači i atraktivnim tretmanima u suvremenim spa centrima.

Kao što je opatijsko područje spoj mora i planina, takav je i vizualni doživljaj različitih stilova. Susret raskošne srednjoeuropske elegancije, mediteranskog šarma i srednjovjekovne arhitekture čine Opatiju idealnom romantičnom destinacijom.

Mostar

Novinari su u svojoj reportaži naveli da je Mostar grad opuštene energije s mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture. U gradu se nalaze brojni restorani koji nude izuzetno ukusnu tradicionalnu kuhinju.

Tu je i predivno staro gradsko jezgro i čuveni most, po kom je i grad dobio ime. Opuštena energija grada posebno je interesantna u večernjim satima, kada se uz čašicu rakije slušaju umirujući zvuci rijeke.

Komentirajte prvi

New Report

Close