Trgovački sud objavio tekst nagodbe

Autor: Poslovni.hr/H , 20. lipanj 2018. u 15:54
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu u srijedu je na e-oglasnoj ploči objavio tekst prijedloga nagodbe između dužnika i svih vjerovnika Agrokora koji je u utorak jednoglasno prihvatilo Privremeno vjerovničko vijeće.

Prijedlog nagodbe ima otprilike 7,3 tisuće stranica s pratećim prilozima, a objavom na e-oglasnoj ploči sada je dostupan svim vjerovnicima.

Privremeno vjerovničko vijeće u utorak je jednoglasno prihvatilo prijedlog nagodbe u Agrokoru, prema kojem će najveći pojedinačni vlasnik biti ruski Sberbank, s 39,2 posto vlasničkog udjela, te prema kojem će dobavljači koncerna u prosjeku ostvariti stopu povrata svojih potraživanja od 60 posto, a financijske institucije i ostali vjerovnici do 20 posto.

Nagodba se sastoji od dva dijela – pripremnog i provedbenog – te ima 32 poglavlja i 36 priloga. U dokumentaciji se detaljno razrađuje korporativna struktura Grupe Agrokor, tretman i oblik namirenja tražbina vjerovnika nastalih prije izvanredne uprave, razrada novog duga Grupe Agrokor i kapitalne strukture, kao i drugi detalji vezani uz provedbu nagodbe.

Sastavni dio dokumentacije su detaljne tablice svih tražbina, dosadašnjih plaćanja tijekom postupka izvanredne uprave te namirenja kroz nagodbu za svaku tražbinu. U jednom od priloga razrađena je i distributivna vrijednost društava pod izvanrednom upravom.

Trgovački sud po objavi tog obimnog dokumenta mora zakazati ročište za glasovanje o nagodbi, koje se mora održati u roku ne kraćem od pet i ne dužem od 15 dana.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica velikih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću, kazala je u utorak da bi se ročište za glasanje moglo održati između 4. i 6. srpnja u dvorani Dražena Petrovića (Cibona).

Komentirajte prvi

New Report

Close