Trenutak istine za hrvatsko zdravstvo i ministra Beroša? Evo što kaže prof. dr. sc. Stipan Jonjić

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2021. u 09:53
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Brojka uopće nije mala, brojka vikendom inače nije relevantna s obzirom na broj testiranja.

Sudeći prema padu broja novozaraženih, na gotovo 8 tisuća testiranih za vikend manje od tisuću je pozitivnih na covid, posve je jasno da treći val korone jenjava u Hrvatskoj. Maturanti se vraćaju u školske klupe, a brojka od milijun građana koji su primili prvo cjepivo trebala bi se znatno povećavati iz dana u dan.

Unatoč tome prof. dr. sc. Stipan Jonjić, s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci naglašava da uz optimizam treba zadržati i oprez, javlja HRT.

– Brojka uopće nije mala, brojka vikendom inače nije relevantna s obzirom na broj testiranja. Bolnice su još uvijek krcate bolesnicima, dosta ljudi umire. Po meni nema razloga za neko veliko opuštanje, ukoliko još jednom napravimo grešku da se prerano počnemo ponašati kao da je sve u redu, bojim se da ćemo produljiti agoniju. Skloniji sam nastavku mjera gdje god je to moguće, rekao je prof. dr. sc. Stipan Jonjić.

Na pitanje misli li da je ovo trenutak istine za hrvatsko zdravstvo i ministra Beroša s obzirom na počinjanje masovnijeg cijepljenja, Jonjić je odvratio kako misli da se situacija sada donekle stabilizirala.

– Lako je stabilizirati situaciju kad imate dosta cjepiva, ono sada pristiže, ne znam detalje, ali vidim da ide na bolje. Počele su se cijepiti neke druge prioritetne skupine poput turističkih radnika, a krenula su i masovnija cijepljenja, kaže Jonjić.

Dodao je kako Hrvatska ima iskustva s cijepljenjem još iz bivše države, tako da ako bude dovoljno cjepiva, ne bi trebalo imati problema procijepiti svo stanovništvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close