‘Treniraju’ mlade kako se ponašati na razgovoru za posao

Autor: Poslovni dnevnik , 14. listopad 2021. u 08:00
Foto: Pixabay

Posebnost ovog treninga je u tome što sudionici pristupaju intervjuu sa stvarnim poslodavcima.

Institut za stručno usavršavanje mladih organizira ‘Trening za razgovor za posao’, ciklus od tri radionice u kojim će mlade nezaposlene osobe imati priliku izvježbati razgovor za posao. Posebnost ovog treninga je u tome što sudionici pristupaju intervjuu sa stvarnim poslodavcima.

Trening se održava četvrtkom u terminu od 15:30 do 17 sati, a zainteresirani se mogu prijaviti putem linka koji se nalazi na Facebook stranici Instituta. Tijekom prve radionice održat će se ‘testni’ razgovori i svaki sudionik će dobiti povratnu informaciju o vlastitoj izvedbi.

Osim toga, prolazit će kroz razne setove pitanja čime će ih se pripremiti na svaku situaciju. Drugi termin je rezerviran za vježbanje savjeta o držanju, govoru tijela i prezentaciji sebe uz podizanje samopouzdanja i vjere u svoje sposobnosti koje pokušavate nekome prodati.

Treća radionica će biti u obliku ‘speed datinga’ s poslodavcima. Osobe koje inače provode selekcijske postupke i razgovore te sudjeluju u odabiru za zapošljavanje, točnije sami poslodavci i njihovi specijalisti iz područja ljudskih resursa, će provoditi intervjue i potom davati povratne informacije sudionicima.

Jedno od prvih potvrđenih imena koje će sudjelovati je Degordian, poznata mlada IT firma iz Zagreba inače pozicionirana kao popularan i poželjan poslodavac.

Komentirajte prvi

New Report

Close