Tek su počeli raditi, a već traže novi posao: Tako danas djeluje gotovo svaki treći zaposleni u Hrvatskoj!

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2023. u 10:40
U anketi portala MojPosao sudjelovalo je 2200 ispitanika/N. Pavletić/PIXSELL

Anketa portala MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 2200 ispitanika, pokazala je da četiri petine radnika i nakon zaposlenja snima tržište i traži nove poslove.

Nekad je bilo nezamislivo, no i u Hrvatskoj sve više onih koji zaključe ugovor kod poslodavca i dalje aktivno snimaju tržište poslova. Anketa portala MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 2200 ispitanika, pokazala je da četiri petine radnika i nakon zaposlenja snima tržište i traži nove poslove.

Pri tom se gotovo svaki treći zaposleni (31%) već u prvim tjednima nakon početka rada na novom poslu nastavlja prijavljivati na druge oglase za posao.

Potragu za poslom nastavlja i gotovo polovica ispitanika (47%) zbog neispunjenih očekivanja u pogledu visine plaće, radnog vremena i drugih uvjeta rada ili odnosa s kolegama i nadređenima.

Lojalnost poslodavcu više nije “in”, u anketi je iskazuje tek petina zaposlenih (22%), a otišli bi u potragu za novim poslom tek u slučaju velikog pogoršanja uvjeta kod poslodavca.

Oni koji već po dolasku snimaju teren za novi posao takav pristup pojašnjavaju kao jednak odnos kakav prema radnicima imaju sami poslodavci, kojima su oni “samo broj”.

Štoviše, kako se navodi na MojPosao, uvjereni su da time čine uslugu poslodavcu, jer mu u slučaju brzog odlaska daju do znanja da u tvrtki nešto ne funkcionira.

Komentirajte prvi

New Report

Close