Treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine

Autor: Poslovni.hr/H , 04. svibanj 2016. u 10:49
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vlada, najavama zakona o porezu na nekretnine u dva koraka, smatra zastupnica, plaši građane koji nisu štedjeli u dionicama, zlatu, dijamantima, nego u nekretninama.

HNS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš opetovala je u Hrvatskom saboru stav svoje stranke da treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine, te poručila kako Vlada najavom poreza na nekretnine "plaši građane".

"HNS je, i dok je bio u vlasti, jasno rekao da je smisao uvesti zakon (porez) na imovinu, ali da pritom treba uvesti i neke limite i cenzuse", rekla je Mrak Taritaš nakon stanke koju su, zbog različitih razloga, zatražila tri zastupnička kluba.

Pritom je navela primjer Francuske koja ima limit od 100 tisuća eura imovine koja je oslobođenja plaćanja poreza.

Bivša ministrica graditeljsta tvrdi i da Vlada, najavama zakona o porezu na nekretnine u dva koraka, plaši građane koji nisu štedjeli u dionicama, zlatu, dijamantima, nego u nekretninama.

"HNS je, dok je sudjelovao u Vladi, jasno rekao da se ne može oporezivati nekretnine, to mora biti porez na imovinu. Treba pričekati odgovarajući trenutak za uvođenje takvog zakona te imati 'nulto stanje', koje nemamo", istaknula je zastupnica.

Komentari (13)
Pogledajte sve

slažem se sa mrak taritaš. nema logike da se oporezuje nečiji stan od 50 m2, a ne nečiji račun u banci sa 4.000.000 eura. sve treba oporezovati, no time gubimo kvalitetu života i to će nas opet vratiti u recesiju. takav porez treba biti nizak , a ne 1-2% kako se spominje u medijima jer to je bolesno i to će baciti na koljena srednji sloj. Ako se uvede taj porez na nekretnine, prodat ću sve nekretnine koje imam u HR i bit ću postanar sa ugovorom o najmu i to je to. Nekretnine ću kupiti u državama koje su brižne prema onima koji kupuju nekretnine. To ujedno znači i da ću ljetovati u stranim državama puno češće jer mi ne pada na pamet plaćati ljetovanje kod nas duplo skuplje nego vani, uz istu kvalitetu i manjak sadržaja. Kad bi svi tako napravili, država bi brzo odustala, ali oni znaju da vi samo znate laprdati o uhljebima, no ništa niste spremni mijenjati. Zato će taj porez biti uveden i vi ćete ga svi plaćati.

sve ste napisali sto i kako treba napravit..ali cemu ovdje trosenje energije ,kad nis od toga ?

Joj pero, pa svi ste glasali za HDZ ili SDP što se tome ćudite?
Pa treba platiti sve te državne činovnike koji ničemu ne služe, pogledaj koliko imamo gradova općina i županija, više nego Kina.

Vidiš da su i HDZ i SDP protiv smanjivanja broja teritorijalnih jedinica, dakle za namiriti uhljebe treba dodatno oporezivati.
To je to … što je narod tražio to je dobio.

Svakome po zaslugama. Ja bih da se oporezuje 300 % da vidimo dokle narod može biti .lup. Očito do istrebljenja.

lp

Treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine ?

Zbog čega treba dodatno oporezovati imovinu , zbog čega treba dodatno oporezovati nekretnine ?

Da bi stekao imovinu i nekretnine već sam sto puta platio porez.

New Report

Close