Treba li Hrvatska ukinuti covid potvrde?

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2022. u 08:47
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘Mi moramo razmišljati i o turističkoj sezoni.’

Na koalicijskom sastanku bilo je, dakako, riječi i o epidemiološkoj situaciji, mjerama…

“Ono što je dobro, premijer nas svakog utorka okuplja i sluša, prijedlozi su uvijek na stolu. Ja sam rekao javno jučer na koalicijskom sastanku, ono što je i Izrael napravio, mislim da Izrael radi dobar posao što se tiče korone, mislim da i mi radimo dobar posao, ali upravo zato što mislim da radimo dobar posao, sad je trenutak, kada imamo 16 tisuća zaraženih, a drastično padaju hospitalizacije, raste nam dio testiranih, ja mislim da nema više ni potrebe testirati. Čim vam je preko 50% zaraženih u testiranima, nema potrebe.

Ja ću sada biti otvoren, uvijek govorim odgovorno, ali pokušavam uvijek govoriti zdravorazumski. Mi moramo razmišljati i o turističkoj sezoni. Nama sad treba da jednostavno ukinemo te COVID potvrde. One su trebale biti donesene kada su bile donesene, sad je vrijeme da se one ukinu, to sam predložio i na sastanku vladajuće koalicije”, rekao je Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a u Otvorenom HTV-a.

Na pitanje je li HDZ spreman podržati taj prijedlog, Josip Borić, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, odgovorio je da na tom sastanku nije bio i da ne zna kakve su bile rasprave, ali da uvijek sluša što govori Stožer civilne zaštite.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kovid potvrde će za 2-3 tjedna izgubiti svaki smisao jer će ih imati skoro svi u državi. Oni koji su cijepljeni će ih imati, a oni koji nisu cijepljeni će vjerojatno preboljeti, jedan mali dio koji nisu ni cijepljeni ni preboljeli, ionako vjerojatno nigdje ne idu, a za teži oblik će si biti sami krivi što se nisu cijepili. To je svim jasno i vjerojatno će se za koji dan donijeti odluka da se za koji tjedan kovid potvrde ukidaju. A Miletić i MOST se opet tresu od svega toga, jer su se toliko trudili da je jadna Selakova zatrudnjela sa Raspudićem od truda, a sad im to sve uzalud.

 

New Report

Close