Traži šefa financija, business developera i odvjetnika

Autor: Bernard Ivezić , 12. studeni 2018. u 22:00
Rimac raste na više od 500 radnika /Miranda Čikotić/PIXSELL

Proizvođač najbržeg e-automobila četiri godine zaredom udvostručuje broj zaposlenih.

Mate Rimac do kraja godine planira u svojoj tvrtki premašiti brojku od 500 zaposlenika. Tvrtka Rimac Automobili, u čijem je sastavu i Greyp, u ponedjeljak je objavila oglas da traži sto novih radnika, uključujući novog direktora financija, business development managera i odvjetnika za patente.

Rimac kaže da se svaki put, kad se kompanija udvostruči, sve promijeni. “Jedan od najvećih izazova sada je prostor, jer trenutačno radimo u pet zgrada u Svetoj Nedjelji i širimo se na ostale lokacije, i za potrebe proizvodnje i za potrebe R&D-a”, kaže Rimac.

Tvrtka Rimac Automobili, računajući i tvrtku kći Greyp, u listopadu je narasla na 429 stalno zaposlenih, a s vanjskim suradnicima i studentima broji 482 zaposlenika. S dodatnih sto zaposlenika, Rimac će 2019. započeti s više od 500 zaposlenika.

Usporedbe radi, 2014. imao je 50-tak zaposlenika. Godinu kasnije stotinjak, lani više od 200, a ove godine je premašio 400 zaposlenika. Nastavi li tim tempom u idućoj će godini doseći 800 zaposlenih. Radnici mu dolaze iz 27 država od SAD-a preko Njemačke i Pakistana do Južne Koreje.

Osim u Zagrebu, Rimčeva tvrtka ima operacije u Splitu i Osijeku u Hrvatskoj, a najavila je i gradnju Tehnološkog parka u Livnu u BiH.

No, osim u Europi, Rimac je s posljednjim investitorom, kineskim Camelom napravio joint-venture tvrtku u Xiangyang. “Inženjeri koje primimo radit će na relaciji Hrvatska-Kina, jer se joint-venture nalazi u Xiangyangu”, zaključuje on.

Komentirajte prvi

New Report

Close