Tomislav Horvatinčić izlazi iz kaznionice u Lipovici i seli u Krapinske Toplice

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2021. u 09:19
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tomislav Horvatinčić (73), koji u kaznionici u Lipovici izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici u ponedjeljak ujutro bit će premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

Odlučeno je tako na prijedlog upravitelja kaznionice, nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode očitovala da mu ne može pružiti odgovarajuću medicinsku skrb.

Horvatinčić će tako nakon što je 7. rujna iz Remetinca premješten u kaznionicu u Lipovici, od čega je 10 dana proveo u izolaciji na otvorenom dijelu – Voćnjak u mjestu Mala Ludina osam kilometara udaljenom od kaznionice, u ponedjeljak biti prevezen u Specijalnu bolnicu u Krapinskim Toplicama. Bit će prevezen u pratnji pravosudnih policajaca, a ovisno o sigurnosnoj procjeni znat će se hoće li svo vrijeme biti pod nadzorom pravosudne policije.

Horvatinčić je upravo zbog narušenog zdravlju tražio odgodu izvršenja kazne do kraja godine, ali njegovoj molbi nije bilo udovoljeno.

Nakon što 21 dan provede na rehabilitaciji, liječnik mu može predložiti produljenje rehabilitacije, a najdulje to može tražiti do šest mjeseci jer je to pravo koje mu daje i zakon. Ukoliko bi se procijenilo da bi mu osim 21 dana bila potrebna duža rehabilitacija, može mu se odobriti prekid kazne.

Horvatinčićev odvjentik Velimir Došen rekao nam je da mu nije poznato da njegov branjenik ide u Krapinske Toplice, piše Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close