Tomčićev Capital Ing dobio unosan posao

Autor: Marija Brnić , 10. siječanj 2018. u 07:57
Bivši predsjednik Sabora Zlatko Tomčić aktivan u svijetu biznisa/PD, Patrik Macek/PIXSELL

Tomčićeva tvrtka pripremu dokumentacije trebala bi, prema natječaju, dovršiti do 5. studenoga.

Tvrtka Capital Ing u vlasništvu bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, koji je i njezin prokurist, pripremat će za ACI projekt rekonstrukcije Ljetnikovca Sorkočević-Skala.

Ugovor na temelju javnog natječaja Tromčićeva tvrtka sklopila je prvog radnog dana u 2018., a posao čija je procijenjena vrijednost bila 2,63 milijuna kuna bez PDV-a dobila je u konkurenciji s još pet ponuđača, a odradit će ga za 1,72 milijuna kuna.

Glavni kriterij
Cijena na ovom natječaju inače je donosila 30% bodova, a glavni kriterij u ocjeni ekonomski najpovoljnije ponude bile su stručne kvalifikacije tvrtki i njihovih timova.

Osim Capital Inga rekonstrukciju su željeli odraditi i dubrovačka tvrtka Aflaplan, te četiri zajednice ponuditelja – dubrovački Core i Geographica iz Splita, potom dubrovački arhitektonski Studio Vetma i đakovačka tvrtka Inel, te dubrovačkih tvrtki Omega Engineering i Orto, te Instituta IGH koji je zajednički nastupio s riječkom tvrtkom Kandić i suradnici. Rekonstrukcija zapuštenog ljetnikovca koji je i zaštićeno kulturno dobro, ACI realizira u sklopu projekta Skala – nova kulturno-turistička destinacija u Komolcu, koji se financira iz bespovratnih sredstava EU fonda za regionalni razvoj.

Muzej, škola, suveniri…
Tomčićeva tvrtka pripremu dokumentacije za obnovu ljetnikovca trebala bi, prema natječaju, dovršiti do 5. studenoga ove godine. U prostoru dvorca  koji je građen krajem 16. stoljeća planirano je otvorenje muzeja, škole starih zanata, nove suvenirnice kao i radnje u kojoj će se prodavati alati korišteni u renesansnom razdoblju.

Predviđa se i uređenje restorana, te parka oko ljetnikovca. Capital ing bi prema ugov oru za ACI trebao priprediti pregled postojećeg stanja, izradu najmanje dvije varijante rješenja Projektne ideje, izradu idejnog projekta uz prethodno ishođenje potvrda da je projekt u skladu s posebnim uvjetima kulturne baštine, a među ostalim treba ishoditi lokacijske i građevinske dozvole, izraditi glavne projekte i troškovnike, te plan izvođenja radova.  ACI bi ovim projektom trebao dobiti jedinstvenu ponudu u svom portfelju, a ACI marina Komolac bila bi jedina na Jadranu koja u vlasništvu ima kulturnu baštinu visoke vrijednosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close