Tomašević: ‘Troje radnika je odvezla hitna, jedan je teže ozlijeđen. Tražim hitan sastanak s Vladom!’

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2023. u 10:23
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Nešto prije 7 sati odronio se dio otpada na zagrebačkom Jakuševcu, a ozlijeđene su dvije osobe. Podsjetimo, nekoliko tjedana prije došlo je također do velikog odrona uslijed jakih kiša koje su pogodile Zagreb.

“Jutros, 4. prosinca oko 6:40 sati u Zagrebu, na deponiju Jakuševec, došlo je do odrona smeća kojom prilikom su dvije osobe ozlijeđene. Od 7:55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Osigurano je mjesto događanja”, objavila je policija.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je izjavu za medije. “Još uvijek se utvrđuju okolnosti kako je došlo do odrona i kako je povezan s onim od prije 3-4 tjedna. Sve inspekcije su na terenu tako da moramo pričekati nalaze te istrage.”

Što se tiče prethodnog odrona, navodi da zasad nema dokaza da je bilo bilo kakvih nepravilnosti, no dodaje da su još neki nalazi u tijeku.

“Ovakve stvari se ne smiju događati. Napravit ćemo sve što institucije nalože da napravimo. Ključna je sigurnost radnika i građana”, rekao je.

“Troje radnika je odvezla hitna, jedan je teže ozlijeđen.”

“Tko god da je odgovoran, bit će sankcioniran. Odlaganje je suspendirano i bit će onako kako kažu državne institucije”, rekao je, između ostalog, Tomašević.

“Tražim hitni sastanak s Vladom da utvrdimo što se sve može napraviti da se Jakuševec zatvori”, rekao je Tomašević.

Tomašević je rekao i da je grad naručio mjerenje kvalitete zraka na i oko Jakuševca te da će ono obaviti Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Komentirajte prvi

New Report

Close