Tomašević traži odštetu od 227 milijuna kuna iz Bandićevih afera

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2021. u 09:48
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Valja pojasniti da će iznose koje Tomaševićeva gradska uprava potražuje u ovim imovinsko-pravnim zahtjevima biti moguće naplatiti samo kada i ako djela za koja ih Uskok tereti budu potvrđena pravomoćnim sudskim presudama.

Nova zagrebačka vlast traži novac izvučen u vrijeme bivšeg gradonačelnika Milana Bandića u aferama javnosti poznatima kao Agram, nadstrešnice, Krašograd, suhi led i pročistač, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Od donedavno najbližih suradnika preminulog gradonačelnika Milana Bandića u zagrebačkoj gradskoj upravi, kao i od vlasnika tvrtki koje su se okoristile u nezakonitim poslovima s Gradom Zagrebom, nova zagrebačka vlast na čelu s Tomislavom Tomaševićem traži da u gradsku blagajnu vrate nešto više od 227 milijuna kuna opljačkanog novca, navodi dnevnik.

Iz ureda zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Jutarnjem listu je potvrđeno da je nova gradska uprava uime Grada Zagreba podnijela imovinsko-pravne zahtjeve u svim postupcima u kojima je, prema Uskokovim optužnicama grad financijski oštećen.

Pri podnošenju zahtjeva za povrat opljačkanog držali su se, tvrde, onih Uskokovih optužnica koje je sud dosad potvrdio i iznosa za koje Uskok u tim optužnicama tereti optužene suradnike pokojnog gradonačelnika Bandića, vlasnike tvrtki koje su se nezakonitim poslovima okoristile, ali i pojedine sudske vještake i odvjetnike koji su sudjelovali u sklapanju kriminalnih poslova.

“Naša je odgovornost da opljačkani gradski novac tražimo natrag u gradsku blagajnu jer to je novac naših građana”, potvrdili su nam iz ureda zagrebačkoga gradonačelnika.

Iako su sve optužnice na kojima aktualna gradska vlast temelji svoja imovinsko-pravna potraživanja potvrđene još za Bandićeva života, bivša gradska uprava propustila je podnijeti zahtjeve za povrat opljačkanog novca.

Teško je, naime, bilo očekivati da će Bandić i njegovi najbliži suradnici iz zagrebačke gradske uprave protiv sebe samih podnositi zahtjeve za povrat opljačkanog novca.

Mnogi od njih i danas su zaposlenici gradske uprave iako više nisu na funkcijama na kojima su bili u Bandićevo doba. Također valja pojasniti da će iznose koje Tomaševićeva gradska uprava potražuje u ovim imovinsko-pravnim zahtjevima biti moguće naplatiti samo kada i ako djela za koja ih Uskok tereti budu potvrđena pravomoćnim sudskim presudama, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close