Tomašević šalje ‘strogu’ kontrolu zbog ZG vrećica, evo detalja plana

Autor: Poslovni dnevnik , 14. prosinac 2022. u 07:00
Komunalni redari i radnici Čistoće od ovog će tjedna pojačano kontrolirati koriste li građani Zagreba ZG vrećice/D. Puklavec/PIXSELL

Najavio je da će u siječnju početi provjere spremnika koji su još na javnim površinama.

Sada stvarno mislimo da je bilo dovoljno vremena za prilagodbu. Ima dovoljno vrećica u trgovinama, doista nema nikakvog smisla da 60 ili 70 posto ljudi koriste plave vrećice, a ostatak ne i tako ne plaća varijabilni dio usluge odvoza otpada.

Tim je riječima zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jučer najavio da će u glavnom gradu od ovog tjedna komunalni redari i radnici Čistoće pojačano kontrolirati korištenje plavih vrećica za miješani komunalni otpad.

Oni će, dodao je, provjeravati koriste li svi građani plave vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada. Naime, od 1. listopada u Zagrebu je uveden novi sustav naplate odvoza otpada, kojim se kroz kupnju odnosno korištenje plavih vrećica plaća varijabilni dio cijene usluge, dok se fiksni dio uplaćuje putem računa Čistoće odnosno Zagrebačkog holdinga.

Najavio je da će u siječnju početi provjere spremnika koji su još na javnim površinama, posebice onih gdje suvlasnici zgrada nisu s Čistoćom provjerili mogu li se maknuti s javnim površina ili ih treba staviti u boks.

Činjenicu da brojni građani nikad nisu dobili rješenje Čistoće o ostanku spremnika na javnim površinama ili alternativnoj lokaciji za njihovo premještanje nije spominjao.

Komentirajte prvi

New Report

Close