Tomašević: Rješavanje viškova u Holdingu trajat će još mjesecima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2022. u 12:55
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izjavio je to na konferenciji za medije u stanci sjednice Gradske skupštine komentirajući dopis Zagrebačkog holdinga sindikatima, u kojem su, među ostalim, poimence naborojeni radnici koji predstavljaju višak.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je u četvrtak da će proces utvrđivanja viškova radnika u Zagrebačkom holdingu “trajati još mjesecima” dodavši da je dostava popisa sindikatima tek jedan korak u tom procesu.

Izjavio je to na konferenciji za medije u stanci sjednice Gradske skupštine komentirajući dopis Zagrebačkog holdinga sindikatima, u kojem su, među ostalim, poimence naborojeni radnici koji predstavljaju višak.

“Ja nisam vidio popis niti sam tražio da ga vidim, jer se popis utvrđuje na temelju zakonskih kriterija, socijalnih kriterija, godina staža. Kada se popis završi, tim će radnicima biti ponuđena radna mjesta, operativna radna mjesta”, rekao je Tomašević dodavši da će svi oni koji su proglašeni viškom ići u postupak zbrinjavanja.

Višku radnika ponudit će se operativna radna mjesta u ZET-u, a i u Čistoći nedostaje operativaca, rekao je Tomašević dodavši da će se, ukoliko nakon tog procesa još uvijek bude falilo operativaca, ići s novim zapošljavanjima.

Imena radnika izašla su u medije unatoč oznaci da se radi o “strogo povjerljivom” dokumentu, a Tomašević je izjavio da je to drugima “na dušu”, jer se radi o osobnim podacima zaštićenima Zakonom o osobnim podacima.

“Mislim da je korektnije komunicirati samim zaposlenicima da su na tom popisu, a ne da to saznaju u medijima”, rekao je Tomašević.

Osvrnuo se na izjavu predsjednika zagrebačkog HDZ-a i gradskog zastupnika Mislava Hermana, koji je otkaze nazvao političkim revanšizmom, te da je na tom popisu i dosta kolega iz HDZ-a.

“Nevjerojatno da se hvale uopće s time da je puno njihovih kolega zaposleno na tom popisu”, poručio je Tomašević i ponovio da je cijeli postupak proveden po zakonu.

“Napravljeni su kriteriji, zna se kako se preskače ta lista, tko se može dobrovoljno javiti i to je to”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close