Tomašević rekao koliko će Zagreb koštati nova vodoopskrbna mreža. Radi se o milijardama kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. travanj 2022. u 14:43
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekuje da će Zagreb do kraja godine povući još stotinjak miljuna kuna iz EU fondova, te najavio da će na tu temu zatražiti sastanak s novim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak je, nakon puknuća magistralnog cjevovoda, izjavio da će se vodoopskrbna mreža u Zagrebu mijenjati idućih šest godina što će stajati dvije milijarde kuna.

Trebamo mijenjati cijelu vodoopskrbnu mrežu, a to ne možemo preko noći, rekao je Tomašević nakon sindikalnog susreta u Tvornici, upitan za jutrošnje puknuće cjevovoda u Zagrebu.

Dodao je da se radi o drugom puknuću u godinu dana. Prvi je pukao u Selskoj, a sada na križanju Strojarska-Držićeva, te da su oba cjevovoda iz 60-ih godina prošlog stoljeća i potrebno ih je zamijneiti.

“Otkad smo na vlasti bilo je oko 200 milijuna kuna investicija u vodoopskrbnu mrežu, a iz Fonda solidarnosti retroaktivno ćemo povući za već popravljene cijevi dodatnih 60 milijuna kuna”, rekao je Tomašević.

Istaknuo je da će idućih šest godina trajati promjena zagrebačke vodoopskrbne mreže, što će stajati čak dvije milijarde kuna.

Očekuje da će Zagreb do kraja godine povući još stotinjak miljuna kuna iz EU fondova, te najavio da će na tu temu zatražiti sastanak s novim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem.

Bez obzira na njihove okršaje tijekom prošlogodišnje kampanje za lokalne izbore, Tomašević ističe da njih dvojica s obzirom na nove funkcije, “moraju raditi za javni interes”, što, kaže, znači i dobru suradnju.

“Dobra suradnja nema alternative”, poručio je.

Ponovno je istaknuo i da otkaz u Holdingu nije dobilo 400 ljudi, kako navode mediji,  već je stotinjak ljudi prihvatilo premještaj, a stotinjak ih se dobrovoljno odlučilo otići uz otpreminu.

“Tako da zapravo govorimo o 200 ljudi. U isto vrijeme, samo u vrtićima smo zaposlili novih 440 ljudi, a trenutno su nam otvoreni natječaji za zapošljavanje u ZET-u i u vatrogascima”, rekao je Tomašević.

U povodu 1. maja, istaknuo je da je cilj zaštititi radnička prava u gradskim tvrtkama i u potpunosti eliminirati nesigurni agencijski rad.

Tomašević je rekao i da će moguće povećanje cijena komunalnih usluga ovisiti o inflaciji i drugim poskupljenjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close