Tomašević predstavio ovogodišnji Advent, bit će na tri nove lokacije

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2022. u 11:49
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Tomašević kaže da mu se čini da idu prema najboljem Adventu ikad.

Advent u Zagrebu ove godine održat će se od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. Uz Tomaševića, na predstavljanju Adventa sudjeluje i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, piše Večernji list.

Tri nove lokacije

Trg dr. Franje Tuđmana s ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška. Tri su to nove lokacije ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, koji je više godina zaredom odnio titulu najbolje adventske manifestacije, a potom se dvije pandemijske godine odvijao u skromnijem obliku.

Na Gornjem gradu se otvara Muzej ikona, a u Muzeju Grada Zagreba se otvara radionica puhanja staklenih kuglica. Žive jaslice će ove godine najvjerojatnije biti na Opatovini. U Staroj Vlaškoj će biti organizirani kulturni programi petkom, subotom i nedjeljom, dok će na Trgu Franje Tuđmana biti zabavni park.

Programi će se organizirati i u drugim gradskim muzejima. Klizalište se ponovno vraća na Trg kralja Tomislava iako u manjem obimu, a tu je odluku objasnio gradonačelnik Tomislav Tomašević:

“Tako ćemo zauzeti manje zelene površine, kako bismo pomirili i struku i želje naših sugrađana”, rekao je.  “Advent počinje 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2023., dakle 43 dana. Otvorenje je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati, zatim u 18 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 19.50 upalit će se lampice na Zrinjevcu”, kazao je.

Tomašević kaže da mu se čini da idu prema najboljem Adventu ikad.

Koncerti diljem grada

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld najavila je i da će se održati više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama.

“Zatim su tu i prigodne izložbe u muzejima i galerijama, a treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom koji, također, pripremaju posebne programe. Surađujemo i sa zagrebačkim hotelima, domaćim i stranim prijevoznicima te smo krenuli s međunarodnom promocijom na 21 tržištu. Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu”, rekla je Bienenfeld.

Inače, više od 100 tisuća stranih posjetitelja u prosjeku posjeti Zagreb u prosincu, od toga je više od 50 tisuća domaćih gostiju.

Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close