Tomašević otkrio ime novog direktora ZET-a: Karijeru je počeo u Ledu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2021. u 11:40
Foto: Luka Stanz/pixsell

Na dužnost stupa krajem siječnja.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je u utorak da je za novog predsjednika Uprave ZET-a imenovan Marko Bogdanović, menadžer koji je dvadesetak godina upravljao vodećim hrvatskim kompanijama, a stupit će na dužnost krajem siječanja.

Bogdanović je iskusni menadžer koji je upravljao vodećim hrvatskim kompanijama, među ostalim bio je i predsjednik Uprave Đure Đakovića, kazao je Tomašević.

Završen je i prvi natječaj za pročelnike gradskih ureda te će za pročelnicu Ureda gradonačelnika biti imenovana Martina Jurišić, diplomirana pravnica i posljednjih godina glasnogovornica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, koja je na dužnost stupiti sredinom siječnja. Na natječaj se javilo 24 kandidata, 16 je ispunilo uvjete, 13 pristupilo pisanom testu, 12 je bilo na intervjuu te je odabrana Jurišić.

Što se tiče najava tužbi i podizanja šatora zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj, Tomašević je rekao kako tužba zasad nije stigla, a nema ni šatora.

Pravo na prosvjed je legitimno, a za postaviti šator na javnu površinu treba dobiti dozvolu, tužbi još nije bilo iako je i to legalno.

Odluka o okidanju mjere stupa na snagu u svibnju, postoji tranzicijski period i spremni smo vidjeti kako ublažiti posljedice za sve socijalno ugrožene građane, rekao je Tomašević.

Najavio je kako Grad Zagreb u iduće dvije godine planira izgraditi 12 dječjih vrtića.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ajde da ih nije sram, ali kako im se da? mislim, koja im je nagrada?

New Report

Close