Tomašević obećao: Unaprijedit ćemo model za zgrade

Autor: Poslovni dnevnik , 04. studeni 2022. u 06:48
Gradonačelnik tvrdi kako je od uvođenja novog sustava, odvajanje premašilo najoptimističnije prognoze/I. Šoban/PIXSELL

Novi model naplate i prikupljanja otpada u Zagrebu – u dijelu koji se odnosi na višestambene zgrade, pokušat će se unaprijediti.

Novi model naplate i prikupljanja otpada u Zagrebu – u dijelu koji se odnosi na višestambene zgrade, pokušat će se unaprijediti. Obećao je tako jučer zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, priznavši kako treba još puno rada na sustavu kako bi se korigirao i bio adekvatan.

No, gradonačelnik istovremeno tvrdi kako je unutar mjesec dana od uvođenja novog sustava, odvajanje otpada premašilo najoptimističnije prognoze.

”Prvi cilj oko ogromnog povećanja odvajanja otpada je postignut. Jasno da ta usluga sada funkcionira u centru, ali i da je moramo unaprijediti u drugim dijelovima grada”, naglasio je Tomašević.

Dodao je da se ide i u reviziju rasporeda odvoza miješanog komunalnog otpada, kojega je sada manje nego prije. Već je ranije najavljeno da će se učestalost odvoza tog otpada smanjiti na jednom tjedno za obiteljske kuće.

”Sada reduciramo odvoz u obiteljskim kućama, a idemo prema tome da bude službeno jednom tjedno i za višestambene zgrade”, rekao je Tomašević.

Naveo je i da preliminarni podaci pokazuju da se u spremnicima za miješani komunalni otpad iz obiteljskih kuća, u 80 do 90 posto slučajeva zaista nalaze ZG vrećice i da ih građani koriste.

Komentirajte prvi

New Report

Close