Tomašević: Nije nikakva drama na Jakuševcu, sve će se riješiti do sutra

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. listopad 2022. u 11:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Inspekcija je naložila da se to riješi kako bi se dalje mogao primati novi bio otpad.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u četvrtak da je inspekcija privremeno zaustavila primanje novog biootpada u kompostanu na Jakuševcu jer je količina komposta koji smije biti na tom odlagalištu prešla maksimalne vrijednosti.

“U kompostani je jučer bila 15 posto veća količina komposta od dopuštene maksimalne vrijednosti i inspekcija je naložila da se to riješi da bi se dalje mogao primati novi biootpad na kompostanu”, izjavio je Tomašević u Gradskoj skupštini.

Odgovorio je tako na navode kluba HDZ-a u Skupštini, koji su pred novinare stali zbog njihovog saznanja da je inspekcija zatvorila dio odlagališta Jakuševec.

No, Tomašević je demantirao da je kompostana zatvorena, istaknuvši da je inspekcija samo naložila da se ukloni višak komposta, kako bi se moglo nastaviti primanje novog biootpada.a.

“To se dogodilo zbog sezonalnosti povećane obrade zelenog otpada u gradu”, rekao je Tomašević i dodao da će se taj gotovi kompost riješiti do sutra, a najkasnije do subote. Gotovim materijalom prekrit će se zelene površine po gradu, dodao je.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close