Tomašević nakon preuzimanja dužnosti: Financijsko stanje nije dobro

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2021. u 11:39
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon sastanka s Pavičić Vukičević i s njenim dvjema pročelnicama Tomašević se obratio javnosti.

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević preuzeo je dužnost od zamjenice gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević.

Nakon sastanka s Pavičić Vukičević i s njenim dvjema pročelnicama Tomašević se obratio javnosti.

Sastanak je bio otvoren, konstruktivan i zahvaljujem na tome. Dobili smo oko dvije tisuće stranica različitih izvješća, trebat će nam vremena da se pozabavimo time. Financijsko stanje nije dobro, postoje rješenja za to i time ćemo se odmah zabaviti, rekao je Tomašević, najavivši detaljniji sastanak s pročelnicom za financije.

Čekaju nas veliki izazovi, ali smo optimistični i vjerujemo da ih možemo prebroditi i unaprijediti kvalitetu života u Zagrebu, rekao je Tomašević, dodavši da će on i njegovi zamjenici voditi primjerom, biti skromni i pristojni te na usluzi građanima.

Upitan što znači kad kaže da financije nisu dobre, Tomašević je rekao da je dobio izvješće o proračunu za prošlu i ovu godinu te da financijska situacija u tom smislu nije dobra. “Volio bih da detaljnije sjednemo s pročelnicom za financije pa ćemo nakon toga dati izjave. To je jedan od najvećih izazova s kojima ćemo se susresti”, rekao je Tomašević, dodavši da će dati sve od sebe da do poskupljenja usluga u gradu ne dođe.

Danas ćemo se dobar dio dana baviti financijama, a i cijeli vikend ćemo to proučavati. Trebat će nam neko vrijeme, ali brzo ćemo pohvatati konce i krenuti s radom, rekao je Tomašević.

Komentirajući sastanak s Jelenom Pavičić Vukičević, Tomašević je rekao da je sastanak bio konstruktivan, ali da bi neke savjete zadržao za sebe. “Razgovor je bio korektan i normalan, zahvaljujem joj na tome”, rekao je Tomašević.

Na pitanje je li moguće da grad funkcionira uz cijene koje su trenutno na snazi, Tomašević je rekao da situacija nije bajna, ali da za to postoje rješenja.

Što se tiče suradnje s privatnim poduzećima i revizijama ugovora, ne bih htio trčati pred rudo. Što se tiče žičare, čekaju se nalazi revizije da je sigurna za korištenje i tiha. Ja nisam sretan što je ona ovakva kakva jest, ali bit će puštena u pogon. Najveći je problem što ona sad ne ostvaruje nikakve prihode, rekao je Tomašević.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close