Tomašević najavio novi način naplate odvoza otpada, evo tko će plaćati skuplje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. prosinac 2021. u 12:27
Foto: Robert Anic/PIXSELL

“Odluka bi trebala biti usvojena do kraja siječnja i imat će svoje prijelazno razdoblje. Tada ćemo prezentirati modele za koje smo se odlučili”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u petak kako će se u javno savjetovanje uskoro uputiti prijedlog novog modela naplate odvoza otpada prema količini odloženog miješanog komunalnog otpada, što znači da će cijena te usluge narasti za one koji ne odvajaju otpad.

“Radimo na modelima koji bi bili privremeni, da se omogući individualna kontrola, da se po kućanstvu plaća odvoz otpada po količini odloženog miješanog komunalnog otpada”, izjavio je Tomašević.

Tomašević je ranije rekao kako će novim modelom usluga odvoza komunalnog otpada biti skuplja onim građanima koji ne odvajaju otpad, najavivši da će Gradska uprava tu odluku u javno savjetovanje uputiti kroz nekoliko tjedana.

“Odluka bi trebala biti usvojena do kraja siječnja i imat će svoje prijelazno razdoblje. Tada ćemo prezentirati modele za koje smo se odlučili”, istaknuo je na današnjem otvaranju područne škole Pongračevo.

Komentirajte prvi

New Report

Close