Tomašević najavio 500-ak otkaza u Holdingu, evo gdje je najveći višak zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2022. u 12:33
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Otpremnine će se poštivati prema kolektivnom ugovoru i zakonu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je  konferenciju za medije, prvu o novoj godini.

“Stanje 4. lipnja, kada smo preuzeli vlast, što se tiče ukupno prijavljenih projekata na Fond solidarnosti EU 479 milijuna kuna, ukupno ugovoreno je bilo 137 milijuna kuna. Danas je ukupno prijavljeno milijardu i 836 milijuna, četiri puta više. A ugovoreno je 719 milijuna kuna”, rekao je na početku Tomašević jer se “u medijima pojavljuju razne informacije.

Podsjetio je da Gradska uprava od 1. siječnja više nema 27 ureda.

“Ne znam postoji li grad s toliko ministarstava. Sada ih je 16. To smo obećali u kampanji, to smo i izvršili”, kazao je.

Odgovarajući na pitanje otkazima u Holdingu, odgovorio je: “Samo u Holdingu d.o.o. bit će petstotinjak otkaza, na razini cijele grupe je to više. Radi se o procesu koji je započeo još u studenom, tada su se pojavile prve informacije o višku zaposlenika u cijeloj grupi. Uspostavilo se da je višak uglavnom u administraciji i tada je još počeo proces savjetovanja sa sindikatima. Sada je počelo i formalno, trajat će neko vrijeme. Otpremnine će se poštivati prema kolektivnom ugovoru i zakonu. To su veći iznosi od dvije plaće”, naglasio je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close