Tomašević: Kredit Holdingu nije razlog za razlaz

Autor: Poslovni dnevnik , 14. rujan 2022. u 10:27
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da je spreman i za nove izbore/P. Macek/PIXSELL

Tomašević je rekao i da “veze s vezom nema” da je zaduživanje Zagrebačkog holdinga bio razlog za raskid koalicijskog sporazuma.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u utorak da su uvijek spremni na suradnju s gradskim SDP-om, a ako do te suradnje neće doći iz bilo kojih razloga, spremni su i za nove izbore.

“Uvijek smo spremni na suradnju, međutim, ako do te suradnje neće doći iz bilo kojih razloga, naravno da smo spremni, ako treba, i za nove izbore. Mi se toga ne bojimo”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Smatra lošom komunikacijom kad njihov partner, zagrebački SDP, jednostrano raskine sporazum o suradnji, a on to sazna iz medija i tek nakon dva dana ga predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac nazove da mu to kaže.

Gotovcu je, kaže, izrazio nezadovoljstvo procesom i dodao da razlozi koji su se počeli pojavljivati po medijima, “nisu držali vodu”.

Tomašević je rekao i da “veze s vezom nema” da je zaduživanje Zagrebačkog holdinga bio razlog za raskid koalicijskog sporazuma jer je Gotovac glasao da se to zaduživanje uvrsti u dnevni red po hitnom postupku jer su se to dogovorili.

Na pitanje može li se reći da sada imaju većinu u Gradskoj skupštini s SDP-ovcima Joškom Klisovićem i Davorkom Moslavac Forjan, koji su ga jučer podržali, Tomašević je odgovorio da se to ne može reći budući da se to mora razjasniti unutar SDP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close