Tolušić: Povučeno meso nije iz sporne klaonice, ali je iz Poljske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2019. u 10:39
Foto: Pixsell

Ministarstvo poljoprivrede nije nadležno za meso koje se nalazi u restoranima, za to se treba obratiti Sanitarnoj inspekciji, odnosno Inspektoratu od 1. travnja, kada će “sve biti na jednom mjestu, a posao će se obavljati lakše i kvalitetnije”, dodao je Tolušić.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu kako povučeno meso iz Poljske nije iz sporne klaonice u kojoj se prerađuje meso bolesnih krava, već se radi o drugoj poljskoj klaonici, te je poručio da je za njega nadležna Sanitarna inspekcija.

>>Zaraženo meso iz Poljske pronađeno i u Hrvatskoj

"Zaraženog mesa nema iz one klaonice koja je bila sporna. Za povučeno meso nadležna je Sanitarna inspekcija, ali i mi primamo informacije iz sustava. To je meso iz druge klaonice u Poljskoj koje nije bilo dobro i povučeno je s tržišta", rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima. 

Ministarstvo poljoprivrede nije nadležno za meso koje se nalazi u restoranima, za to se treba obratiti Sanitarnoj inspekciji, odnosno Inspektoratu od 1. travnja, kada će "sve biti na jednom mjestu, a posao će se obavljati lakše i kvalitetnije", dodao je Tolušić.

Prema pisanju medija, 12 tona goveđeg kebaba koji je distrubuiran prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta  zbog sumnje na prisutnost bakterija Escherichie coli i Salmonele. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab, koji je u Hrvatsku došao preko slovenskog tržišta, za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrdi da je to meso na vrijeme povučeno.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Bravo Kiro , bravo Jopa, bravo Tole! Bravo HDZ!”

New Report

Close