Todorić Vladi: Otkud vam podaci za izradu lex Agrokora?

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 24. rujan 2017. u 22:00
Todorić je u nedjelju, napisao da je u Banske dvore došao 26. veljače nakon višetjednog inzistiranja Bože Petrova/Slavko Midžor/PIXSELL

Premijerovom izaslaniku Zdravku Mariću, poručio sam da Agrokor ne treba pomoć, piše Todorić.

Nakon što je prvi dan , u petak, Ivica Todorić na novootvorenom blogu prvi put javno istupio sa svojim viđenjem zbivanja u najvećem domaćem koncernu te dao naznake kome što zamjera i tko je navodno upleten u aktiviranje lex Agrokora i, kako kaže, nezakonitog oduzimanja koncerna, sljedeći dan usmjerio se je na 'krivce' u Vladi, a potom u cijelu priču upleo i dobavljače i sadašnje savjetnike izvanredne uprave.

Blog aktiviran nekoliko dana prije objave točnih financijskih izvješća koncerna za vrijeme bivše uprave kojoj ej bio na čelu, a koja bi mogle za posljedicu imati i kaznene prijave protiv Todorića, on je izgleda odlučio sa sobom povući i još neke aktere, koje sam  smatra odgovornim. 

Poruka o čokoladicama
Tako u postu objavljenom u nedjelju prije podne opisuje razgovore s predstavnicima Vlade 26. veljače u noćnim satima, na koji je, kaže, pristao, nakon višetjednog inzistiranja tadašnjeg potpredsjednika Vlade Bože Petrova. Tvrdi i da na sastanku nije donijet nikakav zaključak, te da je pet dana poslije premijerovom izaslaniku, ministru financija Zdravku Mariću, poručio da Agrokor ne treba pomoć, ali i da premijeru zahvali na čokoladicama.

Poruka s čokoladicama nije slučajna, jer, kako se je još pisalo na proljeće, prokuristica Kraša Marica Vidaković prva je obavijestila Petrova o lošoj situaciji u Agrokoru, a nakon što je Konzum prestao s plaćanjem obveza. Zato, u svojoj jučerašnjoj objavi Todorić postavlja nekoliko pitanja – jesu li se i prije donošenja lex Agrokora u Vladi održale prezentacije koncerna na kojoj su nazočne bile i osobe s izravnim financijskim interesima za Agrokor, kao što su vlasnici i zaposlenici savjetničkih kuća, financijskih savjetnika, odvjetnika i ostalih koji sada uzimaju ogroman novac, te postoje li bilješke s tih sastanaka?  

Napad na Ramljaka
Nadalje, pita kako je moguće da su lex Agrokor pisali Ante Ramljak i njegovi prijatelji i poznanici i tko ih je za to ovlastio i s kojim ciljem? Pita se, kako je moguće da ista osoba sudjeluje u kreaciji lex Agrokora i sama si dizajnira ovlasti, i onda sama sebe postavi da primjenjuje taj Zakon?

Cilja tu opet na Martinu Dalić, kojoj i postavlja pitanje od koga je dobila dodatnu dokumentaciju osim one koju joj je dao Agrokor, te tko ju je izradio, a bez službenih podataka od menadžmenta Agrokora i na osnovu čega su stvoreni uvjeti za izradu lex Agrokora? No, koliko god Todorić želi prebaciti odgovornost, ne treba zaboraviti da je prije aktivacije zakona, rejting agencija Moody's izglede Agrokora smanjio u negativne, a na tu odluku sigurno nisu mogli utjecati Ramljak ili Dalić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close