Todorić prvi put od izbijanja krize govorio o Agrokoru

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2017. u 08:16
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

O poslovanju Agrokora tjednima se plasiraju neistine, reko je Ivica Todorić.

Ivica Todorić prvi je put od izbijanja krize u Agrokoru komentirao stanje u koncernu.

"O poslovanju Agrokora tjednima se plasiraju neistine. U koncernu nema nepokrivenih zaduženja, može se dokumentirati ulaz i izlaz svake kune, a ukupna zaduženost i vrijednost koncerna su u balansu", sukus je zaključaka koje je Ivica Todorić nedavno iznio u razgovoru sa svojim osobnim savjetnicima.

Todorić je uvjeren da to može dokumentirati i kada procijeni da je došlo vrijeme, o svim tim detaljima bit će spreman javno progovoriti. U međuvremenu je ekskluzivno za Nacional dao svoju prvu službenu izjavu od izbijanja krize u Agrokoru.

"Treba spasiti Agrokor i sva radna mjesta te riješiti problem s dobavljačima", poručio je Todorić u Nacionalu.

Komentari (16)
Pogledajte sve


Tako je renči Enron je više mirovina američkih građana pokrao nego bilo tko drugi.Agrokor je u tome bio tek slabiji trćerazredni igrač!

je tako je, samo je Enron default bio 63 milijarde dolara u USA, Agrokor 7 mlijardi u Hrvatskoj. To je kao da kod nas propadne npr Beton Lučko

Tako je renči Enron je više mirovina američkih građana pokrao nego bilo tko drugi.Agrokor je u tome bio tek slabiji trćerazredni igrač!

To bi se trebalo pustiti Rusima i Amerima da utvrdjuju. Tj kreditorima. Hrvatska bi tu trebala biti promatrac.


Agrokor se vise ne moze spasiti. A za ovaj lopovluk bi trebao odgovarati. Npr kako si je isplatio dividendu od 1 milijardu kuna ?
Neka se kreditori naplate od todoriceve imovine i imovine njegovih firmi. Povratiti ce veliki dio ulozenog. Hrvatska drzava, ako se o nekome treba brinuti to su dobavljaci kojima je ostao duzan i opg. A ne Agrokor.

moraju se utvrditi elementi proboja pravne osobnosti, tek tada može privatna imovina

New Report

Close