Todorić i suradnici nisu krivi. Sutkinja: Radilo se o realizaciji uspješnog poslovnog pothvata

Autor: Ivana Jakelić/VL , 07. listopad 2020. u 22:00
Nepravomoćno oslobođeni Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Nicole de Rossi/G. STANZL/PIXSELL

Todorićevi suoptuženici nijekali su krivnju te su tvrdili da je riječ o obavljenom poslu.

Na Županijskom sudu u Zagrebu izrečena je prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i suoptuženicima za izvlačenje 1,26 milijuna eura iz tog koncerna preko računa švicarske tvrtke. Ivica Todorić, Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi nepravomoćno su oslobođeni optužbe.

“Nakon provedenog dokaznog postupka nije dokazano da bi optuženi počinili kaznena djela na način kako im se to stavlja na teret. Da bi bili proglašeni krivima, mora biti dokazan svaki navod iz popisa optužnice. U ovom postupku navodi iz optužnice nisu dokazani”, pojasnila je sutkinja Maja Štampar Stipić.

Sudsko vijeće smatra kako je uplaćeni novac utrošen na savjetodavne usluge. Državno odvjetništvo nije donijelo nijedan dokaz koji bi tome proturječio”, dodala je. Vijeće je zaključilo kako je angažiranje savjetodavne tvrtke koristilo Agrokoru te da je nakon tog posla kupljen Mercator.

“Radilo se o realizaciji jednog vrlo uspješnog poslovnog pothvata”, rekla je sutkinja. Četvorku je tužiteljstvo teretilo da su iz Agrokora preko računa jedne švicarske tvrtke izvukli 1,2 milijuna eura za usluge koje nisu obavljane.

Todorićevi suoptuženici nijekali su krivnju te su tvrdili da je riječ o obavljenom poslu. Tužiteljstvo je, s druge strane, smatralo da su navodi optužnice dokazani, odnosno da je bila riječ o poslu koji nije obavljen. Najavili su žalbu na presudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close