Todorić: I Dalić je davala kredite Agrokoru, i ne samo kredite banke

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2017. u 11:23
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Na blogu Ivice Todorića objavljen je novi post. Opet se bavi potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić.

"Martina Dalić preuzela sve poluge javne vlasti – postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac. Zaboravlja pritom na presumpciju nevinosti kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja svakog demokratskog društva. Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist", napisao je Todorić.

"Nakon forsiranja neustavnog zakona njegovog je pisca postavila za izvanrednog povjerenika. No, u jednom je u pravu- ja prihvaćam odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali, uvjeravam vas, u tim potezima nema nikakvih elemenata kaznenih djela. Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke. Naravno, s visokim kamatnim stopama. Lakoća s kojom visoki državni dužnosnici daju izjave je demokratskom svijetu potpuno neprihvatljiva i samo pokazuje postojanja čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina", napisao je Todorić na svom blogu.

Dalić je, inače, podnijela je privatnu tužbu protiv Ivice Todorića zbog kaznenog djela klevete.

Komentari (5)
Pogledajte sve

naša Sv. Martina uvijek je bila na visini zadatka i pouzdana Partner-ica

Nas modeling je bzvz. Vlada privatnicima treba smanjiti troskove a ne se mijesati u njihovo poslovanje. CSI sabor koji je sastavljen od vodoinstalatera je najveca sprdacina koja postoji. Cijelo vrijeme se samo isisava novac.

Jucer je stecaj u otisao Sears Canada. Zatvorit ce sve prodavnice i 12000 ljudi ce izgubiti posao. Vlada ne samo da se ne mjesa nego nije dali niti kakvu izjavu. Nitko ne ocekuje da vlada spasava poslove u propalim firmama.

Losi poslovni modeli propadaju na njihovo mjesto dolaze bolji. Ako se propali modeli ne maknu sa trzista postaju teret citavoj ekonomiji.

Blogovi su smiješni no nisu manje duhoviti ni oni na koje se odnose.

New Report

Close