Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2021. u 08:23
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zvala je kontrolu HZZO-a da provjere istovremena bolovanja preostalo troje radiologa Klinike za tumore.

Ambiciozna, prodorna, atraktivna, izravna. Zločesta, manipulativna, prijetvorna, agresivna. Sve su to opisi koje je novinarka Večernjeg lista Romana Kovačević Barišić čula od bivših i sadašnjih kolega prof. Dijane Zadravec, neuroradiologinje i predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, u čijem sastavu je i Klinika za tumore na izdvojenoj lokaciji, nekoliko tramvajskih stanica zapadnije od Vinogradske, u Ilici.

Pred zgradu nekadašnjeg Instituta za tumore, izašli su jučer doktori i medicinsko osoblje kako bi prosvjedom podržali kolege radiologe. Njih je u ključnoj klinici za maligne bolesti u državi ostalo samo troje, a rade na zastarjeloj opremi koja je već trebala biti rashodovana pa nalaze teže očitavaju. Uz sve to, radiološko osoblje redom izražava nezadovoljstvo odlukama i načinom komunikacije predstojnice Dijane Zadravec, tvrdeći da je upravo ona razlog zbog kojeg mnogi napuštaju Zavod.

Ona je pak zvala kontrolu HZZO-a da provjere istovremena bolovanja preostalo troje radiologa Klinike. Ovo nije prvi put da se fatalna međimurska doktorica našla u središtu zbivanja. Rođena je 5. rujna 1973. u Čakovcu. Nakon specijalizacije iz radiologije subspecijalizirala je neuroradiologiju, iz čega ima i europsku diplomu. Specijalizaciju je počela u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje je prethodno odradila staž i tri godine u tamošnjoj Hitnoj pomoći. Čakovečki doktori sjećaju je se kao “konfliktne”. Zadravec je drugi dio specijalizacije odradila u KBC-u Sestre milosrdnice, zbog čega je čakovečkoj bolnici morala vratiti 40 tisuća eura uloženih u prvi dio njezine specijalizacije.

Zadravec je od 2013. godine docentica na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a od 2015. godine pročelnica Katedre za opću i dentalnu radiologiju. U 2016. našla se na HDZ-ovoj listi za parlamentarne izbore, a iste godine imenovana je predstojnicom Zavoda za radiologiju. Postala je i zamjenicom ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, prof. Marija Zovaka, no iako su oboje iz iste političke stranke, netrpeljivost je otpočetka neskrivena.

Kad smo pitali za razloge, prof. Zadravec rekla nam je da je prof. Zovaka optužila za nepravilnosti u poslovanju. Na izborima za ravnateljsko mjesto KBC-a prošlog ljeta njih su dvoje bili protukandidati, no natječaj je poništen, Zovak ostao v. d., a ona je ostala bez funkcije zamjenice. Situacija se time trebala primiriti nakon skandalozne snimke telefonskog razgovora između Zadravec i ministra Beroša, u kojem ona tvrdi da je natječaj koruptivan i poziva se na premijera te prijeti skandalom prije izbora, dok joj ministar uzvraća da je “vrh stranke odabrao put”. Zbog te ih je snimke DORH zvao na razgovor.

Prije toga u javnosti je odjeknuo skandal u kojem se Zadravec fizički sukobila s bolničkom šeficom nabave zbog poništenja natječaja za edukaciju oko kupnje novog magneta Tesla 3, oko kojeg se Zadravec angažirala pa je poništenje doživjela kao opstrukciju.

Dvaput je Upravno vijeće odbilo zahtjev za njezinom smjenom, prvi put nakon angažmana tadašnjeg ministra Milana Kujundžića, drugi put sama je demantirala optužbe za organizacijske propuste. Ni treći put nisu je srušili.

Sada njezinu Zavodu slijedi inspekcijski nadzor zbog teških optužbi koje je iznijela protiv odjelnog liječnika Kalouseka. Dijani Zadravec pripisuju zaleđe zbog navodne bliskosti s premijerom Plenkovićem,  piše Večernji list. Iz istog se razloga ona još 2018. spominjala kao moguća nova ministrica zdravstva, pa je isplivalo da nije produžila licencu – nešto što liječnici nerijetko zaborave, ali se objavi samo za neke, kao svojedobno za Sanju Musić Milanović.

Na tvrdnje o mobingu, Zadravec je baražno uzvratila optužbama o privatnom radu kolega nauštrb javnog zdravstva. A to je nešto o čemu mnogi pričaju, ali malo tko javno.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dijanini roditelji žive par kilometara od mene…

Ona je tipična  stroga i  pametna Međimurka…. Da bi sakrili  prototipove žena …na televiziji

se trude izabrati  što mutavije iz cijele Hrvatske , pa i od nas..Bitno da su Dalmatinci  lijepi i pametni , duhoviti ,i svestrani..

Kako na televiziji puno puta manipuliraju regijama..sami će složiti uzorke kako žele i

skupiti grupu koja će svojim budalaštinama zabavljati  naciju..i sramotiti zavičaj..ili

se dičiti  svestranošću i  humorom ..kako imamo sad priliku gledati dalmatinski cirkus za 5.

Bilo mi je odlično slušati kako se postavila prema ministrima..jebote , ko prema mužu.

to je prava Hdz-ovka..kad se svom kolegi usudi reći ..ti ćeš napraviti to i to ….i tako i tako..

 

Poznata je činjenica gdje  Međimurske skrivaju  novce od muževa,  u odnosu na lijene Dalmatince, pijane Zagorce i  sl..

NIšta ne skrivaju .Stave lovu na stol i  reknu mužu..  PIPNI AKO  VUPAŠ !   / uzmi ako se usudiš!/

Dijani  DAJTE  BIČ !  Da  udari svaku bitangu  koja ne radi u bolnicama,  svakog lopova koji

krade i  svaku  glumicu  -doktricu koja plače pred kamerama..

Ovi glumci u  HNK  su  bokci , prema  raji u Vinogradskoj….

p.s. Obična , poštena obitelj, majka joj je umrla , brat se odselio iz kuće…brine o svom

bolesnom ocu…..i radi  i trudi se……šta drugo.

 

 

 

ta doktorica je… uh…. bomba!!! Na skali od 1 do 10, ocjena 11.

Ja bih je pomilovao…. (mislim u pravno-sudskom smislu)

Jučerašnji nastup na HTV1 je pokazao da je dr. Zadravec:

a) solidan manager – pametna, elokventna, s jasnim ciljevima i voljom da ih dosegne

b) loš lider –  ne zna motivirati ljude, stvara kulturu krivnje, javno se svađa sa svojim podređenima.

Kada bi KBC bio u dobrom stanju, tada bi manager dovoljan jer bi u ljudi u KBC bili u startu zadovoljniji. No kada je KBC u ovako lošem stanju, manager će sve uništiti. Potreban je lider.

New Report

Close