Tko će imati parlamentarnu većinu? ‘Jedni će u pregovore, a drugi u šoping’

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2024. u 07:17
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Pripadamo samo hrvatskom narodu – poručio je Penava.

Most, Možemo, Posavec i Fokus ustraju u stavu: nikako s HDZ-om. Mostovci se vide jedinom pravom snagom od centra nadesno i predviđaju raspad DP-a, piše Večernji list.

Jedni će u pregovore, a drugi u šoping. Tako je Predrag Matić (SDP) sažeo ono što slijedi nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora. Nakon objava rezultata izlaznih anketa, a potom i rezultata Državnog izbornog povjerenstva, potvrdilo se ono što se i najavljivalo – i HDZ-ova i SDP-ova koalicija morat će u pregovore. Pitanje svih pitanja jest kome će se prikloniti Domovinski pokret, lijevom ili desnom bloku, i je li doista, kako se počelo govoriti u kuloarima, došlo do raskola u toj stranci?

– Od sutra ćemo sjesti i razgovarati. Sigurno je da s SDSS-om nećemo ni u jednoj varijanti i ni pod kojim uvjetima, a jednako je tako i Možemo nemoguća misija – rekao je jučer oko 23 sata predsjednik DP-a Ivan Penava i dodao da od dva brda, crvenog i plavog, DP ne pripada nijednom.

– Pripadamo samo hrvatskom narodu – poručio je Penava, istaknuvši da će biti vrlo važan faktor te da su “HDZ i SDP dva krila iste ptice”. Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, za kojeg se govori da je stvarni šef stranke, istaknuo je da su rezultati dokazali da je DP treća politička snaga. O koaliranju, prema Statutu stranke, odlučuje Predsjedništvo, a već danas će se, najavio je Radić, oformiti pregovarački tim ovlašten za možebitne pregovore.

Komentirajte prvi

New Report

Close