Tjedan mora za tročlanu obitelj barem 1200 kn skuplji nego lani

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. lipanj 2022. u 10:57
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Prosječno poskupljenje u obiteljskom smještaju iznosi oko deset posto, pa on i dalje ostaje povoljnija opcija od hotela.

Par sa šesnaestogodišnjim djetetom sedam dana apartmana platit će 200 do 500 kuna više nego prošlog ljeta. Jedan obrok u restoranu svaki dan znači još šestotinjak kuna. Za put tamo i natrag po autocesti treba četristotinjak kuna, piše u četvrtak Večernji list.

Smještaj na Jadranu poskupio je u odnosu na lani deset do čak 50 posto, u restoranima i kafićima skuplje je u prosjeku za dvadesetak posto, a papreno plaćamo i gorivo.

S tim da ima i dobra vijest: dizanja cestarina neće biti. Kako god, cijene su na Jadranu šarene, kao što je kvalitetom i brojem zvjezdica šarolika i ponuda, a tko se ovog ljeta dokopa Jadrana, mora računati i sa šok-iznenađenjima.

Lokacija ima cijenu i s tim treba računati. Ali, na skali jadranskih cijena smjestilo se svašta, od astronomskih i napumpanih do realnih cijena, pa čak i onih koje su ostale na lanjskoj razini.

„Nismo dizali cijene, objavili smo ih još lani u listopadu i na tomesmo ostali. Dugo godina bavimose iznajmljivanjem i nekako nam se nije činilo korektnim da objavljene cijene mijenjamo. Za dogodine ćemo vidjeti”, kaže vlasnica tri crikvenička apartmana, čije su cijene u špici od 60 do 90 eura na noć.

„I tako ćemo se pokriti. Nismo opterećeni kreditima i možemo podnijeti da nam na narasle troškove ode tisuću-dvije eura više nego lani”.

Crikvenička iznajmljivačica spada u rijetke, pa treba računati da, recimo, apartman za troje, koji je lani koštao 60 eura, sada stoji minimum 66 eura na noć, a zbog dobre potražnje vjerojatnije i sedamdesetak eura.

Prosječno poskupljenje u obiteljskom smještaju iznosi oko deset posto, pa on i dalje ostaje povoljnija opcija od hotela. Za samo jedan polupansion u crikveničkim hotelima s četiri zvjezdice u srpnju će trebati devedesetak eura, odnosno po noćenju od dva-tri do desetak eura više nego lanjskog ljeta.

Jedno je sigurno, i uz izuzetke koji su zadržali lanjske cjenike, na ljetovanje se mora s više novca od lani. I to po osobi od nekoliko stotina, pa i do nekoliko tisuća kuna ako se radi o ekstremnijim primjerima, piše novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević.

Komentirajte prvi

New Report

Close