Tijekom ponedjeljka testirat će se na Braču još stotinjak otočana, 41 zaražena osoba u šest mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. svibanj 2020. u 09:49
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

“Moramo široko uzeti briseve kako se virus ne bi širio dalje”, istaknula je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karin i dodala da je jutros Iz Splita na Brač krenuo jedan tim, a u 11 sati ide drugi koji će uzimati briseve.

Tijekom ponedjeljka testirat će se na Braču još stotinjak otočana koji su prošlih dana bili u kontaktu s do sada 41 zaraženom osobom u šest mjesta, informacije su iz županijskoga Stožera civilne zaštite.

Na Braču je trenutačno u Nerežišćima 20 zaraženih osoba, u Pučišćima deset, Supetru šest, Bolu troje, te po jedna osoba u Sutivanu i Milni.

“Na Braču smo, za sada, proširili kontakte s obzirom da se radi o manjem području i da se ljudi poznaju i druže zbog čega ćemo samo tijekom današnjega dana uzeti još stotinjak briseva”, rekla je za Hinu ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Objasnila je kako je riječ uglavnom o kontaktima osoba za koje se utvrdilo da su pozitivne na COVID 19, a prošireni su kontakti prvozaraženih.

“Moramo široko uzeti briseve kako se virus ne bi širio dalje”, istaknula je Karin i dodala da je jutros Iz Splita na Brač krenuo jedan tim, a u 11 sati ide drugi koji će uzimati briseve.

Istaknula je kako su osobe kojima posljednjih dana uzimaju briseve već od ranije u izolaciji, a epidemiolozi su procijenili da ih treba testirati. Nakon što se tijekom današnjeg dana uzme još stotinjak briseva Bračana nalazi bi trebali biti gotovi tek u utorak, najavila je Karin.

Prema podatcima sa stranica Stožera Splitsko-dalmatinske županije do rano jutros ukupno je 554 oboljelih osoba, izliječeno ih je 385, a umrle su 33 osobe. U Splitu je zaraženo 242 ljudi, Solinu 65, Makarskoj 43, Sinju 25, Dicmu 16, Kaštela 16, Dugom Ratu 11, Otoku i Trogiru po deset, Muću devet, Dugopolju osam, Podstrani, Baškoj Vodi i Hrvacama po sedam, Omišu i Vrgorcu pet, Imotskom i Brelima po tri, na Šolti, u Podbablju, Jelsi, Starom Gradu, Podgori, Vrlici i Trilju po dvoje, u Tučepima, Okrugu, Prološcu, Hvaru, Zagvozdu, Šestanovcu, Marini i Primorskom Dolcu po jedan.

Komentirajte prvi

New Report

Close