Teretnim vlakom od Brajdice do austrijskog Ennsa

Autor: Poslovni dnevnik , 30. studeni 2022. u 22:00
Novi servis dodatno doprinosi rastućoj mreži redovitih tjednih kontejnerskih blok-vlakova/G. Kovačič/PIXSELL

Kontejnerskim blok-vlakom upravlja Maersk Line, a željezničke usluge obavlja CD Cargo Adria.

Uspostavljen je prvi izravni kontejnerski željeznički servis koji povezuje riječku luku preko kontejnerskog terminala na Brajdici s austrijskim gradom Ennsom, izvijestili su u srijedu iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja terminalom Brajdica.

Vlak će prema terminalu u Ennsu prometovati svakoga tjedna, a prvi je krenuo s Brajdice 11. studenoga. Kontejnerskim blok-vlakom upravlja Maersk Line, a željezničke usluge obavlja CD Cargo Adria.

Izvršni direktor Jadranskih vrata Emmanuel Papagiannakis rekao je da veliki austrijski klijenti sada željeznicom mogu biti izravno povezani s Rijekom, naglasivši da je riječ o vrijednoj i pouzdanoj alternativnoj ruti.

“Uz suradnju svih partnera, vjerujemo da će nova usluga biti uspješna i privući više klijenata,” naglasio je. To daje sve veći značaj Jadranskim vratima kao kontejnerskoj luci za tržišta srednje i jugoistočne Europe, kazao je.

Papagiannakis je rekao kako, nakon prvih izravnih kontejnerskih vlakova za Češku u svibnju, novi servis dodatno doprinosi rastućoj mreži redovitih tjednih kontejnerskih blok-vlakova koja već uključuje Srbiju, Mađarsku i BiH.

Prema neslužbenim podacima, u Jadranskim vratima i na kontejnerskom terminalu Brajdici i ove godine očekuju rekordni kontejnerski promet.

Komentirajte prvi

New Report

Close